marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Agora Arad 2024: un nou – dar „vechi” – mall în Arad

  de Mihai Todoca | 27 martie 2024, 3:17 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Agora Arad este, în momentul de față, doar un anunț pe facebook și un proiect.

  După ce, ani la rând, intrarea în orașul Arad, venind dinspre Nădlac, era păzită de fantoma Fabricii de spirt și drojdie Neuman, secondată de Galleria Mall, se pare că în momentul de față se dorește o „renaștere din cenușă” a celor două clădiri.

  Fabrica de spirt și drojdie ar urma să devină un hotel și nu numai, iar Galleria Mall se pare că se va transforma în Agora Arad.

  mall10 1024x768 1

  Mai degrabă o locație potrivită pentru turnarea unui film cu tema colapsului financiar, Galleria Mall „promite” să renască din propria cenușă, cel mai devreme în noiembrie anul acesta.

  Anunțul a fost făcut public pe o rețea de socializare de un agent imobiliar din București, care menționează că pe lângă magazinele obișnuite, Agora Arad va găzdui și o piață modernă destinată producătorilor locali.

  unu

  Conform prezentării de pe site-ul AgoraArad, punctele tari ale proiectului sunt: singura „sală de mâncare” deschisă din oraș și în orașele din jur, o zonă de divertisment destul de încăpătoare pentru familiile mari, disponibilitatea de a livra spații comercianților cu amănuntul care doresc să deschidă sau să se extindă rapid, o parcare subterană cu peste 1000 de locuri și cea mai mare stație de încărcare rapidă pentru mașinile electrice.

  În același proiect, pe care îl puteți accesa AICI, mai sunt menționate avantajele pe care le va avea Agora: magazine cu amănuntul, birouri guvernamentale, birouri corporative și de departe cel mai mare centru de fitness din Arad. Deși discutăm doar despre un proiect, cei de la Agora estimează un aflux zilnic de clienți de aproximativ 4000 de persoane, menționând că mall-ul se află pe traseul de navetă pentru aproximativ 15.000 de angajați care lucrează în Zona industrială a Aradului si este legată direct de autostrada A1.

  Am luat legătura cu Loredana Nicolae, agentul imobiliar care a prezentat proiectul AGORA celor interesați chiar săptămâna aceasta în Galleria Mall, însă nu a putut să ne ofere detalii concrete în ceea ce privește suma de bani necesară investiției.

  Intalnire producatori locali

  Investitorul (în fapt un grup de firme care activează sub diferite nume în Germania, România, Muntenegru și Kazahstan) este originar din Turcia, și nu este la prima achiziție de acest fel, în urmă cu doi ani grupul achiziționând și Galleria Piatra Neamț. Fațada, echipamentele tehnice, dar si spatiile interioare au suferit schimbări majore. „De asemenea, noi spații au fost adăugate, a fost îmbunătățit mixul de chiriași, iar rezultatele sunt foarte bune”, ne-a declarat Loredana Nicolae.

  Lucrările la „eliminarea” Galleria Mall și „nașterea” Agora Arad ar urma să înceapă în luna mai, urmând să fie finalizate în noiembrie:

  „Scopul nostru nu este doar să deschidem un alt mall; aspirăm să răspundem nevoilor specifice ale comunității arădene, astfel ca vizitatorii sa fie plăcut surprinși să descopere aici diverse entități și activități care depășesc ofertele convenționale ale mall-urilor.

  Ne dorim să sprijinim fermierii și producătorii locali și să construim cea mai moderna piață din România. Acesta va fi un concept unic oferind alimente organice cultivate local, produse ale micilor producători, dar si o zonă comună de întâlnire unde arădenii pot alege mâncare și băuturi de la cele mai apreciate restaurante, cofetării, baruri și crame din oraș.

  De asemenea, pregătim o zonă impresionantă cu locuri de joacă pentru toate categoriile de vârstă: bebeluși, copii, adolescenți și adulți.

  Pe lângă magazinele de fashion apreciate de arădeni, vom încerca să aducem și o paletă cât mai extinsă de servicii care să răspundă nevoilor acestora”, a conchis Loredana Nicolae.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.