Gyuszi Balint: „UTA – Rapid este un meci special, atât ca poziții în clasament cât și ca rivalitate”

  de Lucian Dănilă | 10 September 2021, 1:42 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, a prefațat duelul din această seară dintre UTA și Rapid, un meci care se joacă pentru locul 2, dar totodată un meci încărcat de istorie între două foste campioane, două cluburi care cu ulți ani în urmă erau în dispută directă pentru titlu.

  De asemenea, există o mare rivalitate și între suporterii celor două echipe mai ales prin prisma faptului că fanii giuleșteni au o relație specială cu cei din Timișoara. De altfel, la meciul din această seară este așteptat și un contingent important din galeria lui Poli Timișoara. Un alt detaliu care probabil va fi taxat pe arena arădeană este că Rapid va evolua în această seară în echipament violet, culoarea de bază a celor de la Poli Timișoara.

  „UTA – Rapid este un meci special din toate punctele de vedere. În primul rând, mă refer la poziția din clasament a celor două echipe. Joacă locul 3 împotriva locului 2, iar ambele echipe au arătat că merită să fie acolo sus. Apoi, bineînțeles, trebuie menționată și rivalitatea suporterilor, iar aici eu aș vrea să îmi expun opinia, în sensul în care mi-aș dori foarte mult ca această rivalitate să rămână în granițele fair-play-ului. Vreau să asistăm la un spectacol agreabil atât pe teren cât mai ales în tribune. Este clar că va conta și atmosfera, pentru că s-a simțit în toate meciurile pe care le-am jucat pe propria arenă. Sprijinul suporterilor, energia și căldura care au venit dinspre tribune către noi a fost fantastică și cred că asta s-a văzut și în evoluția băieților. De multe ori am fost împinși de la spate de publicul nostru minunat, căreia din nou doresc să le mulțumesc pentru tot ce se întâmplă în jurul echipei. S-a văzut cât de mare a fost și cererea de bilete, stadionul se dovedește prea mic pentru astfel de meciuri. Așadar, sunt convins că și la meciul cu Rapid atmosfera va fi specială, nu știu dacă folosesc un cuvânt prea greu, dar cred că va fi o atmosferă unică în România”, a spus Gyuszi Balint.

  Antrenorul grupării arădene își dorește echilibru pe toate planurile de la jucătorii săi și este convins că din punct de vedere al motivației și determinării cu toții vor fi la un nivel bun.

  „Indiferent de poziția din clasament, cred că la astfel de meciuri e greu de spus dacă există vreo favorită. Ne dorim trei puncte în clasament și dorim să ne facem fericiți suporterii la final. Din punct de vedere al motivației și determinării, toată lumea va fi la un nivel foarte bun, dar mai trebuie să avem realizări ca să putem obține un rezultat bun. Bineînțeles că e important să nu primești gol, sau să nu primești gol primul, și atunci esențial va fi să facem un joc consistent pe toate momentele lui. Adică să știm și să atacăm, dar să ne și apărăm, pentru că Rapidul are capacitatea de a ne pune probleme. Trebuie să fie foarte atenți și la sistemul de apărare preventivă, cum reușim să ne apărăm în timp ce atacăm, pentru că au jucători capabili să declanșeze contraatacuri foarte periculoase. Din nou, cred că fazele fixe vor fi foarte importante, căci și ei au destui jucători pe astfel de momente ale jocului”, a continuat antrenorul echipei arădene.

  Gyuszi Balint crede că punctul forte al grupării din Giulești este apărarea, compartiment în care evoluează jucători cu mare experiență ca Săpunaru, Dragoș Grigore sau Junior Morais. El crede că Săpunaru este un adevărat lider al actualei echipe a Rapidului.

  „Va conta foarte mult cum vom ajunge fiecare dintre noi la acest meci, dar și atmosfera de pe stadion, ce ne va fi favorabilă nouă. Nouă ne lipsește Batha, lor Belu, un jucător care și-a demonstrat calitățile și cât de important este pentru Rapid în acest de sezon. Dincolo de faza defensivă, a venit cu un aport ofensiv consistent, cu contribuții la multe dintre golurile marcate de Rapid în acest debut de sezon

  Nu trebuie să uităm faptul că cel puțin pe linia defensivă au jucători cu experiență foarte mare la nivelul Ligii 1 și nu numai. Săpunaru este un jucător emblemă pentru Rapid, sau cel puțin pentru Rapidul din ultima perioadă. În plus, a făcut parte și dintr-o generație frumoasă cu rezultate deosebite. Săpunaru este un adevărat lider, care știe să ducă spiritul clubului în vestiar și i-a făcut pe toți jucătorii să înțeleagă ce înseamnă acel club. Pentru că și Rapid, prin prisma suporterilor, prin prisma istoriei, prin prisma tradiției, este un club special în fotbalul românesc.

  Tocmai de asta spun că la un joc UTA – Rapid sunt toate condițiile pentru un meci special, din care ne dorim foarte mult să ieșim învingători”, a încheiat Gyuszi Balint.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Va fi un meci foarte greu…cu incarcatura mare si noi speram de un rezultat bun….din pacate spectatorii barnaci ce vin din regat si cei de la timisoara vor distruge pe stadion…din pacate atat le poate mintea….poate vom raspunde cand va fi Poli – Steaua….HAIDE UTA !!!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.