Aglomerație la vamă. Turiștii care se întorc din Grecia sunt verificați. Cei care nu au făcut vaccinul trebuie să stea în carantină

  de - | 1 august 2021, 2:38 PM | Internaţional

  0

  (foto: Digi24)

  Este aglomerație în vămile din sudul țării, cu cozi de mașini care se întind pe kilometri întregi. Se stă zeci de minute în vamă. De vină pentru situație ar fi verificarea documentelor, în special pentru turiștii care se întorc din Grecia, una din destinațiile turistice favorite ale românilor, care a intrat de astăzi în zona roșie, informează Digi24.

  Românii care revin din vacanță din Grecia și nu sunt vaccinați trebuie să intre în carantină. Exepție fac doar cei care au fost infectați cu COVID-19 în ultimele 180 de zile și copiii: cei până la 6 ani nu au nicio restricție, iar cei cu vârste între 6 și 16 ani trebuie să aibă test COVID negativ.

  Deciziile privind izolarea trebuie luate de la DSP, care are un punct de lucru în vama Giurgiu. Triajul nevaccinaților merge greu, iar cozile de la intrarea în țară sunt foarte mari.

  Aglomerație este și la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pe ambele sensuri.
  Grecia se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19, în condițiile în caare țara se află în plin sezon estival. Cea mai gravă situație se înregistează în insule, precum Mykonos, unde incidența infectărilor este foarte mare.

  Cu toate acestea, mulți români au scris pe forumurile de turism că sunt dispuși să meargă în vacanță în Grecia, chiar dacă la întoarcere trebuie să stea în carantină.

  Sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.