marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Află de ce acte ai nevoie pentru a vinde un imobil

  de - | 6 martie 2023, 3:05 PM | Advertorial

  0

  Atunci când vinzi un imobil, e bine să ai actele pregătite pentru notar. Nu se știe când apare cumpărătorul potrivit, iar ție îți lipsește un document. De departe, cel mai important document în vânzarea unei proprietăți este extrasul de carte funciară, care reprezintă „cartea de identitate” a imobilului.

  Mai jos regăsești toată lista cu documentele necesare încheierii vânzării:

  1. Acte de identitate de la toți proprietarii (CI sau pașaport). Atenție, verifică să fie valabil actul tău de identitate!

  2. Actul de dobândire (dacă sunt mai multe, toate care apar pe CF). Poate să fie contract de vânzare-cumpărare, certificat de moștenitor, contract de donație etc.

  3. Extras de Carte Funciară (extras CF de informare dacă închei un antecontract pentru avans și extras CF autentic pentru vânzarea finală, care e obținut doar de notar);

  4. Certificat de performanță energetică (CPE);

  5. Certificat de căsătorie (în cazul schimbării numelui unuia dintre proprietari);

  6. Adeverință asociația de proprietari(semnată de administrator și președinte);

  7. Contul bancar;

  8. Ultimele facturi de la utilități;

  9. Certificat de atestare fiscalăemis în ultimele 30 de zile de unde să reiasă plata impozitelor și taxelor locale. Acesta se eliberează de Primăria de pe raza localității în care este situat imobilul vândut.

  DUPĂ CAZ:

  1. Sentință de divorț sau certificat de divorț (în cazul schimbării numelui prin divorț a unuia dintre proprietari);

  2. Autorizație de construire și actele administrative de la Primărie (adeverință, certificat de edificare a existenței construcției, proces-verbal de recepție finală), dacă imobilul vândut este o locuință nouă.

  Dacă ești în căutarea unui imobil sau dorești să vinzi unul, suntem aici pentru a te ajuta!

  Misiunea noastră este să le oferim clienților noștri tranzacții fără drumuri și fără stres și să ne transformăm angajații în lideri remarcabili.

  Facem asta fără compromisuri de la valorile GOLDEN, Grijă, Onestitate, Legalitate, Dedicare, Educație și Networking. 

  Iată ce spun clienții despre noi în recenziile publicate pe google:

  „O echipă profesionistă, cu deosebită atenție la nevoile clienților, o abordare dedicată și specifică fiecărui imobil,în permanent contact cu clienții și o o reactivitate deosebita. Toate acestea chiar dacă ne-au despărțit 2000 km. Pe scurt  Profesionalism și eficiență. Recomand cu căldură pe Dl Rășinar și echipa sa!” – Mircea Dineș.

  Contactează-ne la
  Telefon: 0371 546 700
  Email: [email protected]
  www.goldenimobiliare.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.