marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aeronava Boeing s-ar fi prăbușit în China din cauza vitezei. Aproape a atins viteza sunetului

  de - | 30 martie 2022, 9:36 AM | Internaţional

  0

  (foto: momentul prăbușirii, captură video)

  Aeronava Boeing 737-800 deţinută de China Eastern Airlines a atins viteza de 1.125 de kilometri pe oră. Avionul a depăşit limita de viteză structurală definită pentru acest model.

  Citește și: Avion cu 133 de persoane la bord, prăbușit în sudul Chinei – Special Arad .

  Potrivit Corriere della Sera, avionul a pierdut bucăţi din fuzelaj înainte de a se prăbuşi.

  Cei de la Corriere della Sera au realizat o analiză a datelor colectate de la trei platforme diferite de urmărire a zborului. Datele colectate au fost confruntate cu parametrii oferiţi de NASA. Astfel, datele demonstrează că avionul a atins 1.125 de kilometri pe oră la 15 secunde după ce şi-a iniţiat prăbuşirea. În acel moment şi la acea altitudine de 2.393 de metri, viteza sunetului a fost estimată la 1.190 de kilometri pe oră.

  Aceste detalii sunt foarte importante, astfel anchetatorii chinezi vor fi ajutaţi de către tehnicienii americani de la NTSB, FAA şi Boeing pentru a desluşi cauzele prăbuşirii zborului MU5735 care circula pe 21 martie de la Kunming către Guangzhou. Avionul avea la bord 132 de persoane, dintre care 123 de pasageri, 3 piloţi, 5 însoţitori de bord şi un „ofiţer de securitate”, care nu a fost identificat.

  Citeste mai mult pe: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.