Aeronava Boeing s-ar fi prăbușit în China din cauza vitezei. Aproape a atins viteza sunetului

  de - | 30 martie 2022, 9:36 AM | Internaţional

  0

  (foto: momentul prăbușirii, captură video)

  Aeronava Boeing 737-800 deţinută de China Eastern Airlines a atins viteza de 1.125 de kilometri pe oră. Avionul a depăşit limita de viteză structurală definită pentru acest model.

  Citește și: Avion cu 133 de persoane la bord, prăbușit în sudul Chinei – Special Arad .

  Potrivit Corriere della Sera, avionul a pierdut bucăţi din fuzelaj înainte de a se prăbuşi.

  Cei de la Corriere della Sera au realizat o analiză a datelor colectate de la trei platforme diferite de urmărire a zborului. Datele colectate au fost confruntate cu parametrii oferiţi de NASA. Astfel, datele demonstrează că avionul a atins 1.125 de kilometri pe oră la 15 secunde după ce şi-a iniţiat prăbuşirea. În acel moment şi la acea altitudine de 2.393 de metri, viteza sunetului a fost estimată la 1.190 de kilometri pe oră.

  Aceste detalii sunt foarte importante, astfel anchetatorii chinezi vor fi ajutaţi de către tehnicienii americani de la NTSB, FAA şi Boeing pentru a desluşi cauzele prăbuşirii zborului MU5735 care circula pe 21 martie de la Kunming către Guangzhou. Avionul avea la bord 132 de persoane, dintre care 123 de pasageri, 3 piloţi, 5 însoţitori de bord şi un „ofiţer de securitate”, care nu a fost identificat.

  Citeste mai mult pe: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.