sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Aer în loc de motorină! O benzinărie inspectată de CJPC, după ce o pompă contoriza o cantitate de combustibil inexistentă

  de - | 11 august 2022, 11:54 AM | Naţional

  1

  Un șofer de TIR a filmat cum de la pompa unei benzinării din județul Argeș iese aer, în loc de motorină. După ce imaginile au fost făcute publice, inspectorii de la Protecția Consumatorului au mers în control.

  „Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia uite la PECO cum se fură motorina! Vii la PECO să alimentezi și .. ia să vedem, înregistrează?
  Ia uitați, mă!
  Ia ziceți, mă fraților! Veniți și alimentați! E bun nu?”, sunt imaginile filmate și făcute publice pe Facebook de Petre Paraschiv.

  O pompă de combustibil la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş, din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, în urma unui control desfăşurat miercuri.

  „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

  Potrivit sursei citate, la faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

  Ion Iordăchescu, comisar-șef pentru zona Sud Muntenia, a declarat la Digi24 că operatorul economic a justificat prin faptul că rezervorul a fost epuizat.

  Mai multe detalii pe digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e justificare..ca era rezervorul gol? Si cine trebuia sa se ocupe sa nu ajunga gol si o dormit ?? Cine stie de cand fura in sistemul asta. Vai ma,i-au platit la om benzina..CA AU FURAT DESTUL DE LA ALTII!!!! Nu vreti si o statuie ca ați plătit si voi fix la ala ce v-a prins. Nesimtire fara limite!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.