joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener (USR): România Educată – un dezastru de proporții (P)

  de - | 6 decembrie 2023, 8:45 AM | Comunicate contra cost

  1

  Deputatul Adrian Wiener de la USR transmite următoarele despre programul „România Educată”:

  Elevii români sunt penultimii din Uniunea Europeană la testele PISA: 42% nu înțeleg ce citesc, iar 49% nu se descurcă la matematică. Mai mult, la sentimentul de siguranță al elevilor în incinta școlilor sau în drum spre școală, România este la fel se deficitară.

  Una dintre menirile fundamentale ale statului este asigurarea accesului la educație. Nu putem vorbi de bunăstare, nici măcar cu adevărat despre libertate în condițiile lipsei instrumentelor minimale de autonomie a individului- abilități, cunoștințe și competențe de inserție socială.

  Este clar- România a eșuat. Și a eșuat cu un președinte profesor; un președinte a cărui faimos program – ,,România Educată” s-a dovedit a fi un dezastru de proporții. România a eșuat pentru că veșnicul discurs politic de “prioritizare” a educației a rămas doar un text recitat prin conferințe de presă.

  Absolut nicio reformă majoră în învățământ nu a fost inițiată de PNL-ul lui Iohannis ori de PSD-ul lui Ciolacu. Niciun demers concret pentru depolitizarea Inspectoratelor Școlare, nicio viziune asupra unei programe adaptate realității. Cumva de așteptat, căci ambele partide au oferit în funcții de conducere plagiatori și absolvenți tomnatici de facultăți dubioase.

  Practic, România a eșuat cu impostori, plagiatori și lichele aciuați prin toate cotloanele sistemului decizional.

  Însă discursul politic al Ligiei Deca ne lasă fără cuvinte:

  «Performanța noastră a fost să rămânem pe loc. Acum e momentul să creștem.»

  Halucinant, cum constatarea unui dezastru generațional este de fapt o “performanță”.

  Pe scurt, nu contează că ne-au depășit de mult Estonia și Slovenia. Contează că suntem, totuși, înaintea Bulgariei.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Analizele nu ar trebui sa fie apanajul politicienilor! Ci proiectele si perseverenta in aplicarea lor! Nu abdicarea si neimplicarea pentru ca sa poata arata cu degetul!
   Presedintele profesor stie ce este decenta, respectul, onoarea!
   Ca nu a reusit ce si-a dorit?! Se datoreaza politicienilor, guvernantilor si a tuturor celor care, persoane publice fiind se arata cu degetul ca fiind din tabere opuse! De cate ori, stimate domn, ati participat la evenimente oficiale sau festivitati desfasurate in fata aradenilor si v-ati manifestat dezacordul fata de situatiile incorecte, discutabile, critice?
   Nu prin comunicate si intelegeri de culise se pot face schimbari sau vindecari!
   Ci sa aveti curajul sa iesiti la rampa si sa va expuneti punctul de vedere, fara jigniri, decent si raspicat!
   Asa se castiga respectul cetatenilor! Un exemplu de luptator care se sacrifica, demn de urmat este Nicusor Dan!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.