duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener (USR): „Încă o tragedie îndoliază România” (P)

  de - | 28 decembrie 2023, 3:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  Incendiul de la Ferma Dacilor – încă o tragedie ce îndoliază România. Șapte victime carbonizate, între care doi copii. Indiferență asemănătoare celei de la Colectiv sau din jurul stației GPL de la Crevedia, a azilelor groazei din Ilfov, a „României educate” prăbușită peste copiii ei la Odorhei; aceeași “chimie” a cumetriilor râncede, a corupției generalizate, infiltrată, precum igrasia, în toată fundația feudalismului târziu al acestei țări.

  O pensiune care funcționa din 2013, fără autorizație de construire, fără autorizație de securitate la incendiu; construcție din lemn, încălzită cu reșouri. Nici măcar PUZ nu a avut la momentul construcției, documentația de urbanism fiind eliberată 3 ani mai târziu. Pensiunea găzduia mese de protocol ale ISU Prahova și avea contract – cu reduceri de 20% – cu sindicatul polițiștilor. Obiectivului îi făcea reclamă (gratuită?) șeful ANPC, PSD-istul Horia Constantinescu, omul care, instituțional, trebuie să apere tocmai interesele consumatorilor români: aici se „punea România în farfurie” ne spunea Constantinescu. Exista și un dosar la DNA pentru neregulile grave de acolo, dosar clasat prin martie, acum redeschis.

  Vârtejuri de complicitate și neputință care, iată, ucid din nou. Consecința instituțiilor devenite breloc, într-o țară captivă, împărțită între clanuri politice. Lăcomie, cinism și tăcere – rețeta poțiunii toxice a unui stat eșuat, o țară minată la propriu: jumătate din școlile din țara noastră funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, la fel zeci de spitale, peste 2.000 de unități de comerț și peste 1.500 de hoteluri sau pensiuni.

  Nu, tragedia de la Ferma Dacilor nu a fost un accident, ci cronica încă unei drame la care trebuia să ne așteptăm, în țara pusă pe farfurie ticăloșilor și lichelelor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.