duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener (USR Arad): Poveste despre două Palate (P)

  de - | 27 februarie 2024, 6:14 PM | Comunicate contra cost

  0

  Dacă tot veni vorba de palate… În timp ce la București aleargă oamenii cu roabele să arunce 8 milioane de euro în palatul lui Iohannis, Palatul Copiilor din Arad funcționează într-o clădire din 1890, de pe care cade tencuiala, invadată de igrasie și care are un risc seismic major.

  Noul Palat al Copiilor trebuia sa fie gata de 11 ani.  Au ieșit pe rând pseudo-politicienii locali să ne asigure că totul e în grafic, chiar dacă termenele au fost depășite în mod repetat.

  Nu i-am văzut nici pe PNL-iștii arădeni să meargă peste cei de la Ministerul Educației, deținut tot de PNL,  să le ceară explicații. Si nici nu îi vom vedea. Pentru simplu motiv că acești oameni, împreună cu toți cei care gravitează in jurul lor, sunt produsul politic al ,,partidului unic’’ care consideră firesc sa se aloce pe repede-înainte bani din piatră seacă pentru vila celui dintâi profesor al țării, in timp ce profesorilor care predau la Palatul Copiilor li se tot promite că se rezolvă. De 11 ani.

  Sigur că nici Palatul Copiilor, nici Palatul lui Iohannis nu țin de Primărie. Dar cei 2 000 de copii care merg in acea clădire sunt copiii arădenilor, in timp ce milioanele băgate in vila cu sera și dressing de 70 de mp sunt banii românilor. Sigur că sunt legitime întrebările legate de priorități, de etica folosirii resurselor, de interesul public. Și până la urmă, cele două Palate, pot fi alăturate într-o declarație politică: nu există prioritate mai mare decât confortul și bunăstarea celui care patronează feudalismul târziu din România zilelor nostre; orice altceva este „în limita bugetului alocat”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.