duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener: „USR Arad cere măsuri pentru evitarea unor tragedii”

  de - | 26 iulie 2022, 12:44 PM | Comunicate contra cost

  0

  În fiecare vară, temperaturile ridicate fac din municipiul Arad scena unor tragedii: în căutarea confortului și a răcorii, tineri și adolescenți, chiar copii, intră în apele Mureșului sau în alte locuri neamenajate și, din păcate, sunt găsiți decedați.

  Acum, în astfel de zone, nu există niciun mijloc informativ care să avertizeze despre pericolul scăldării. USR Arad a solicitat administrației locale să ia măsuri și sfătuiește părinții să își avertizeze copiii asupra pericolului.

  Adrian Wiener, deputat USR Arad: „Pentru a preveni astfel de tragedii, am adresat o solicitare Primăriei Municipiului Arad, vizând amplasarea de panouri informative care să explice pericolul scăldatului în locuri neamenajate. De asemenea, solicităm pe perioada verii patrule mobile ale Poliției Locale pentru a atenționa persoanele care se aventurează în Mureș. Vom sensibiliza și Inspectoratul Școlar pentru a efectua periodic intervenții în școli, în colaborare cu ISU.

  Aceste măsuri sunt minimul pe care îl poate face administrația, însă vă încurajez pe dumneavoastră, părinții, să le explicați copiilor că oricât de cool ar părea și oricât de bine ar ști să înoate, pericolul este subestimat. O spun marii antrenori și sportivi, apele curgătoare sunt imprevizibile. Vorbiți acasă despre acest lucru și spuneți-le adolescenților că cei care și-au pierdut viața în Mureș au crezut, cu siguranță, că nu li se va întâmpla lor.

  Amintiți-le de numărul 112 pe care îl pot apela dacă observă situații periculoase sau dacă se află ei însăși în pericol. Aveți grijă de voi și de cei dragi”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.