luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener: „Transport public dedicat elevilor din municipiul Arad”

  de - | 21 septembrie 2021, 5:27 PM | Comunicate contra cost

  0

  În condițiile creșterii accelerate a cazurilor de Covid-19, introducerea unor linii de transport public dedicate elevilor arădeni poate să reducă substanțial riscul îmbolnăvirii acestora, în paralel cu diminuarea aglomerației și a timpului petrecut în trafic de părinți.

  Adrian Wiener, medic și deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie: „Transportul elevilor la școală și acasă cu mijloace de transport în comun care nu le sunt dedicate exclusiv prezintă un risc epidemiologic mai mare decât cel normal. Dincolo de ventilația deseori necorespunzătoare, mijloacele de transport în comun reprezintă spații în care copiii intră în contact cu alți pasageri, în afara propriilor colegi, pasageri de la care se pot contamina.

  Transportul școlar dedicat elevilor va crea o  «bulă de mobilitate» prin faptul că în mijloacele de transport elevii vor avea contact doar cu proprii colegi, spre deosebire de mijloacele de transport în comun. Astfel, vom limita transmiterea comunitară în aglomerări urbane precum municipiul Arad.

  În acest sens, alături de colegii din USR PLUS, solicit administrației arădene să instituie una sau mai multe linii de transport dedicate exclusiv elevilor, măcar pentru cele 4 licee concentrate în aceeași zonă – Colegiile Naționale Dimitrie Țichindeal, Moise Nicoară, Elena Ghiba Birta și Liceul Economic, cu rute dinspre/înspre Micălaca și Aurel Vlaicu. Pe lângă beneficiul epidemiologic pentru elevi, s-ar elimina parțial și aglomerarea de la orele de vârf din zona centrală sau podul dinspre Micălaca”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.