miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener: „Stop la investiții, PNL Arad tace mâlc” (P)

  de - | 1 noiembrie 2023, 6:29 PM | Comunicate contra cost

  0

  Poate vă mai amintiți cum strigau Falcă și Bibarț prin 2019 că “Dragnea fura banii arădenilor”; căra excedentul – banii necheltuiți, la bugetul de stat să mai acopere din găurile date cu „burghiul” corupției și iresponsabilității?

  Buzații își umpleau portbagajele și atunci. Arsene tăia “pamblici” la poduri supraevaluate și ăla de la MIPE storcea zeciuiala de la angajați și atunci; sau dacă nu ăla altul și dacă nu la MIPE pe la vo’ regie. Ce vreau să spun că și atunci prin corupție și clientelism se furau banii arădenilor; și ai constănțenilor și ai ieșenilor.

  Asta știm dar atunci era problema că nu îi lăsa Dragnea să investească în Cetate, în poduri peste Mureș, în pasajul de la centură în CET și în transportul public.

  Acuma vine Boloș – biciul lui Ciolacu, și zice: gata bă cu atâta hârtie igienică și paranghelii; și nu mai decontează nimeni facturi pe sfârșit de an decât la media primelor 10 luni. Adică acuma te lasă să faci Cetatea și podurile peste Mureș și centura și să bagi Imperio dar să nu le mai plătești. Pentru că de obicei, spre sfârșit de an, decontările pentru investiții sunt de vreo 4 ori mai mari decât în restul anului. Ajung să se finalizeze, să recepționezi și să decontezi ce s-a mai făcut peste an.

  Și NICIUN contract nou de investiții nu mai are voie să încheie nicio autoritate locală. Gata; hai alea pe fonduri europene dar mai vedem cu cofinanțarea.

  Și sumele din cotele defalcate necheltuite merg la Fondul de Rezervă de unde, ati ghicit, se alocă din pixul lui Ciolacu. De exemplu, doar în ultimele 2 luni, Ciolacu a plătit din acest Fond care este, atenție!, pentru cheltuieli urgente și neprevăzute, pensii speciale de peste 1 miliard de lei. Nici Dragnea nu și-a permis să nu mai facă rectificare bugetară.

  Ah, și știți cum începe Ordonanța Austerității?

  La primul articol: alin 1 “Prin derogare de la …”
  alin 2. “Prin excepție de la …”

  Suspendă legi, cutume, Constituție, intervine peste autonomia locală; sigur, de data asta nu îi veți mai auzi pe Falcă sau Bibarț. Tac mâlc. Banii arădenilor sunt în siguranță la Ciolacu și la Boloș. Știu ei mai bine.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.