Adrian Wiener, senator USR: „În Arad se administrează heparină pentru Covid”

  de - | 28 aprilie 2020, 8:49 AM | Comunicate contra cost | Coronavirus

  0

  Protocolul administrării de heparină pentru pacienții de Covid-19 a fost implementat și în municipiul nostru, conform medicului și senatorului USR, Adrian Wiener, cel care a preluat conducerea medicală a Spitalului din Grădiște.

  Observații recente din lumea medicală indică faptul că o bună parte a problemelor suferinzilor de coronavirus sunt cauzate de formarea unor cheaguri de sânge. Acestea afectează în special plămânii (cauzând insuficiență respiratorie) și creierul (au fost observate la bolnavi tineri cu AVC).

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Am luat decizia pe baza celor comunicate de medici din Statele Unite, Italia, China, care au observat efectul benefic al administrării de anticoagulante, în cazul nostru heparină. Mortalitatea în cazul pacienților astfel tratați a fost mai mică.

  S-a observat că insuficiența respiratorie e dată nu doar de inflamația țesutului pulmonar ci și de microtromboze extensive în circulația pulmonară. Degeaba ventilezi plămânii dacă oxigenul nu trece în sânge, insuficiența respiratorie fiind principala cauză de deces în Covid-19.

  Astfel, de aproape o săptămână administrăm și la Arad anticoagulant formelor medii și severe de infecție cu Sars-CoV-2, în funcție de condițiile clinice specifice ale fiecăruia. Speranța mea este să obținem rezultate, pentru cât mai multe însănătoșiri”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.