Adrian Wiener, senator USR Arad: Personalul esențial din spitalele arădene trebuie protejat!

  de - | 28 martie 2020, 1:35 PM | Comunicate contra cost

  0

  Spitalele noastre sunt acum principalul loc unde se realizează contaminarea cu COVID-19. Lipsa testării și insuficiența echipamentelor de protecție pun în pericol personalul medical și pacienții deopotrivă.

  Soluția propusă de USR Arad autorităților este de a proteja prin rotație personalul medical esențial si cel auxiliar, în autoizolare la domiciliu sau în hoteluri, moteluri sau pensiuni dedicate acestui scop.

  Adrian Wiener, senator USR: „Celula de criză a Alianței USR PLUS a identificat această măsură, cu scopul de a feri personalul medical și pacienții de îmbolnăvire, în contextul în care lipsa testelor și protecția insuficientă conduc la răspândirea bolii în spitale – vezi situațiile de la Suceava, București și altele.

  În acest moment, numărul de paturi ocupate a scăzut ca urmare a externării pacienților, a tratamentelor ambulatorii și a amânării intervențiilor chirurgicale neesențiale. Practic, nu este nevoie de prezența tuturor cadrelor medicale. Putem organiza activitatea în așa fel ca jumătate dintre ele să stea câte 7 zile în izolare (la domiciliu sau alte spații de cazare).

  Am economisi echipament de protecție și am reduce rata de infectare a personalului medical. Am câștiga certitudinea că personalul care revine din izolare, după cele 7 zile, nu este infectat și nu va transmite boala.

  Această măsură trebuie implementată acum, deoarece odată cu creșterea numărului de bolnavi și a internărilor ea nu se mai poate aplica. Pentru aceasta, am adresat o solicitare oficială decidenților: Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Prefectura Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.