Adrian Wiener, senator USR Arad: „În Arad se pregătește tratamentul cu plasmă al Covid”

  de - | 5 mai 2020, 3:55 PM | Comunicate contra cost

  0

  Conform declarațiilor medicului și senatorului USR Arad, Adrian Wiener, coordonatorul medical al spitalului Covid din Grădiște, a avut loc prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient, cadru medical infectat și vindecat de Covid-19, din Arad.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Acest tratament se adresează pacienților în stare gravă și are la bază faptul că în sângele foștilor bolnavi de Covid, acum vindecați, se găsesc anticorpii necesari combaterii virusului. Cu acordul acestora, se face recoltarea de plasmă, pentru a fi apoi administrată bolnavilor.

  Ne pregătim să oferim acest tratament și în spitalul pe care îl conduc, prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de Covid-19 având loc deja în Arad. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzii Arad, iar pe această cale țin să mulțumesc atât donatorului cât și celor care au făcut procedura.

  Plasma, bogată în anticorpi anti SARS-CoV-2 va fi transfuzată pacienților care au nevoie. Astfel, pot spune că am adus în Arad o nouă armă, deosebit de eficientă în lupta cu epidemia de coronavirus. Demonstrăm astfel că avem un corp medical responsabil, empatic, implicat chiar in donare, ceea ce mă face foarte optimist”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.