Adrian Wiener, senator USR Arad: Contracte pentru cadrele medicale angajate în lupta cu COVID19

  de - | 17 aprilie 2020, 2:03 PM | Comunicate contra cost

  2

  Parlamentul României a adoptat amendamentul propus de medicul și senatorul USR Adrian Wiener, care permite angajarea pe termen nedeterminat a personalului medical angajat temporar, pe perioada situației de urgență.

  OUG nr. 40/2020, privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, prevedea ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății, fără organizarea concursului. Această prevedere urmărește facilitarea angajării personalului medical necesar combaterii epidemiei de COVID19.

  Adrian Wiener, senator USR: „Personalul medical angajat în baza acestui articol reprezintă acum o resursă umană esențială pentru a putea face față solicitărilor cauzate de coronavirus. Sunt cei care nu au avut nicio reținere de a se înrola în lupta cu această boală.

  Din păcate, avem un procent foarte mare de cadre medicale care au contactat boala, Aradul fiind pe un rușinos loc doi între județele României. Lipsa echipamentelor de protecție, lipsa informațiilor, testarea insuficientă, fac activitatea celor care tratează bolnavii COVID foarte riscantă.

  Astfel, am propus pentru cei care activează în secțiile desemnate să asigure asistență pacienților cu COVID19, încheierea contractelor de muncă pe durată nedeterminată, iar amendamentul tocmai a fost adoptat de Parlament.

  Consider acest demers ca o recunoaștere a meritului unor persoane care, în contextul unei crize medicale, și-au asumat riscul să se angajeze într-un mediu de lucru cu un grad ridicat de contagiozitate și să sprijine un sistem medical copleșit.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.