Adrian Wiener: „România refuză să protejeze albinele”

  de - | 11 septembrie 2019, 12:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  Conform ministrului agriculturii, Petre Daea, România nu respectă interdicția Comisiei Europene privind utilizare a pesticidelor neonicotinoide, cu risc asupra insectelor polenizatoare, în special albine melifere.

  Senatorul arădean, Adrian Wiener a adresat o interpelare ministrului agriculturii, privitoare la respectarea Regulamentului 485/2013, prin care Comisia Europeană a restricționat utilizarea a trei pesticide neonicotinoide pe teritoriul Uniunii.

  Aceste substanțe, care pot rezista în sol până la 1.600 de zile și se regăsesc până la 2 ani în polenul florilor din zonele tratate, atacă sistemul nervos central al albinelor, cărora le sunt astfel afectate abilitățile de navigare și de colectare a polenului.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Riscul distrugerii populațiilor de albine este astăzi tot mai mare, cu consecințe catastrofale asupra vieții și a biodiversității. În acest context, în spațiul Uniunii europene au fost interzise trei asemenea pesticide, iar Franța chiar a interzis total această clasă de produse.

  Din păcate, România, unul dintre liderii europeni la producția de miere, refuză să aplice aceste măsuri, la presiunea asociațiilor producătorilor agricoli. Acestea sunt folosite pe suprafețe reprezentând între 10 și 20% din suprafețele cultivate cu porumb, floarea soarelui și rapiță”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.