duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Doctorul Adrian Wiener va fi, încă o dată, contracandidatul lui Călin Bibarț la Primăria Aradului. USR a decis, oficial, listele pentru 2024

  de Alin Olteanu | 25 februarie 2024, 10:47 AM | Politikos | Topic special

  14

  Deputatul Adrian Wiener a câștigat cursa internă în USR Arad pentru desemnarea ca și candidat la Primăria Aradului, ieri, într-o competiție care s-a desfășurat la Casa Jelen din Arad (inițial, am scris online dintr-o eroare).

  Acesta a avut un contracandidat, anume pe consilierul local Dorian Curcanu, lupta dintre cei doi fiind încheiată cu 70 la 45 în favoarea doctorului care în 2020 s-a clasat pe locul doi în competiția electorală, la foarte scurtă distanță de actualul edil, Călin Bibarț. Membrii USR care au dorit să își exprime votul au votat atât candidatul la Primăria Aradului, cât și ordinea de pe lista pentru Consiliul Local Municipal Arad. 

  Adrian Wiener va fi din oficiu pe lista pentru CLM

  Pentru Consiliul Local Municipal primii pe listă, în urmă votului, sunt actualii consilieri locali municipali: Daniela Săbău și Dorian Curcanu. Iată, mai jos, întreaga componență a listei.

  Lista USR CLM Adrian Wiener

  Iată rezultatele din 2020: Rezultatele finale la Primăria Arad – Alegeri locale 2020 | Infografic

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Felicitări USR cel puțin în Arad promovați oameni de calitate necomprimisi nici moral nici legal.
   Rămâne ca arădenii să decidă cât de emancipati sunt și să aleagă între un medic și un pădurar.
   Acum 4 ani Timișoara a ales schimbarea și sunt sigur ca se va reconfirma și anul acesta.
   Și lista de consilieri USR e de calitate o doamnă deschide lista și domnul Szoke e pe 10 un exponent al societății civile de calitate din Arad.

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Las scris aici încă de pe acum (ca să nu pară lumea surprinsă pe urmă de rezultat):

   ARĂDENII VOR REPETA PROSTIA FĂCUTĂ LA ALEGERILE DIN URMĂ CU PATRU ANI, ADICĂ VOR VOTA DIN NOU pe pădurarul șef din primărie ȘI ÎI VOR ACORDA ÎNCĂ UN MANDAT.

   Apoi va reîncepe corul bocitoarelor din Arad: că e comună, că primarul își bate joc, că taie pomii, că nu asfaltează, că distruge parcuri, că umple centru Aradului de blocuri etc.

   P.S. Arădeni, votarea aceluiași primar în speranța obținerii unor rezultate diferite, denotă nebunie (a zis-o altul mult mai deștept, sub altă formă, dar am adaptat) !

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Daca si de data asta se voteaza PNL din cauza prostiei si pasivitatii populatiei „emancipate” ne meritam soarta, iar Aradul chiar va deveni de nesalvat. Cred ca toti ar trebui sa se mobilizeze si sa voteze cel mai probabil cu Wiener ca alta varianta acceptabila nu este sa scapam de bibart, cionca, falca, bilcea si toti semianalfabetii si amatorii astia…

   +16 voturi
   +1
   -1
  4. Foarte bine!
   Îl așteptăm și pe Cristi Galea, Sebastian Bulumac și pe alți oameni capabili.
   Sperăm ca dl Wiener va scăpa de balastul reprezentat de colegii care în afară de criticat nu s-au remarcat cu nimic (Botoșelu, Mihalache,etc).
   Asteptăm o campanie la un un nivel la care Bibi nu poate să se ridice.
   Dar fără a cădea în capcana „elitismului”. Soluțiile și alternativele propuse pentru
   redresarea Aradului să fie prezentate la obiect și într-un limbaj simplu și accesibil pentru cetățeanul mediu.

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. @PrieteniiAradului
   Nici la campania trecută Bibart nu s-a putut ridica la nici un nivel pentru ca a evitat toate dezbaterile cu adversarii, a participat doar singur la emisiuni servite de monolog, poate ai memoria scurtă și atunci a fost lamentabil și tot a fost votat.
   Bulumac nu și-a manifestat intenția de a mai candida nu cred ca are intenția sa fie iepurele cuiva ca și Galea, poate va susține pe cineva ceea ce e altceva.
   Dacă nu îți convine de Botoș poți alege pe oricine altcineva sunt alt tip de alegeri, să spui că nu îl alegi pe Wiener din cauza lui Botoș e la fel de ipocrit cum ai spune ca îl alegi pe Bibart pt realizări nu pt ca la lăsat Falca primar interimar.
   Până la urmă Wiener e singurul politician din Arad care a refuzat o funcție din partea lui Falca, se întâmpla chiar după alegeri în direct la TV Arad când Falca a spus ii ofer domnului Wiener postul de viceprimar.

   +7 voturi
   +1
   -1
  6. @Gelu
   Mulțumesc pentru apreciere. Conform legii electorale de la noi, ca să paticipi la alegerile locale trebuie să fii ori pe o listă de partid, prin urmare să reperzinți partidul, ori să fii candidat indpendent (practic aproape imposibil). În tările civilzate nu doar partidele ci și organizațiile civile au dreptul de a participa la alegerile locale. Acolo Pro Urbe putea să încerce să trimită oameni în consiliul local. Cred că este perfect normal. La noi nu e posibil.
   Adrian Wiener mi-a propus să îmi depun candidatura pentru lista de consilieri, Am acceptat în ideea că Pro Urbe ar putea contribui mai bine la schimbările necesare din Arad având un om în CL, decât doar din exterior. Consider onorantă propunerea, în special pentru că a venit în urma aprecierii activității mele civice, nicidecum în urma vreunei implicări politice.
   În alegerile interne s-a decis că în USR sunt 9 oameni care pot reprezenta mai bine Aradul în consiliu decât mine, deci am fost propus al 10-lea, fără șanse reale de a fi ales. Am mulțumit pentru șansă, altceva nu cred că aș mai avea de făcut. Îmi voi continua munca în Pro Urbe pentru că cred că are sens. Implicarea mea politică va rămâne la fel de nesimnificativă ca înainte de aceste alegeri.

   +11 voturi
   +1
   -1
  7. @Ladislau Szoke
   Chiar și pe 10 e un loc eligibil nu cred ca ar trebui să îl considerați o lipsă de apreciere din contra.
   Sergiu Vlad e în prezent parlamentar poate nu va rămâne în consiliu probabil a vrut sa fie pe listă pt a fi o voce în campanie, acum USR are 7 consilieri și e foarte posibil ca la viitoarele alegeri să aibă 10 consilieri.
   Din ce știu disciplina de partid presupune și că cei care au făcut activism pt partid au șansa să candideze pt a demonstra, probabil de asta au fost alții votați înaintea dumneavoastră, iar faptul ca a-ți avut deschidere din partea domnului Wiener înseamnă că apreciază activitatea d-voastră ca mulți alți arădeni.

   +3 voturi
   +1
   -1
  8. @Ladislau Szoke. Respect pentru eleganța prin care v-ați exprimat, dar vă rog să-mi permiteți să fiu sceptic. Sunteți pe locul 10 fiindcă nu s-a votat competența, ci apartenența. Sau mai simplu spus, nu ați fost în grupul care trebuie. Nici domnul Stana nu pare să se bucure de popularitate în rândul în membrilor USR. E penibil la ce s-a ajuns. Acest partid refuză să înțeleagă realitatea și ne arată că deși a pornit la drum cu principii solide, a fost deturnat de oportuniști și de interesele lor meschine. Prin ce s-au remarcat consilierii locali USR în acești 4 ani, în afara opoziției de tipul ”bățului prin gard”?

   +5 voturi
   +1
   -1
  9. de ex. Codrin Vlad a luptat pentru Filarmonica. Si a reusit, deoarece sustinerea unui manager bun , cu programe dedicate tuturor, a adus sali pline Filarmonicii, nu doar spectacole pentru o mica parte a celor iubitori de muzica. In plus utilizarea salii pentru concerte, ex. Vunk, Holograf , aduce bani institutiei.

   +1 voturi
   +1
   -1
  10. @Gelu Îmi răspunzi la întrebare cu alte întrebări, pornind de la premiza că aș fi un susținător al actualei administrații. Asta ai înțeles tu din ceea ce am scris. Nu putem avea opinii diferite fără să însemne automat că am fi partizanii unui partid? Să fie și acesta unul din motivele pentru care nu mai există dezbatere sau dialog civilizat? Ca să lămurim acest aspect, nu, nu simpatizez deloc actuala administrație, consider că PNL-ul a amanetat viitorul unor generații în Arad pentru a-și satisface interesele lor meschine. Dar consider că noi, arădenii, avem responsabilități, nu doar drepturi. De exemplu suntem responsabili să votăm informat, să punem întrebări și chiar să criticăm. Altfel, vom vota ceea ce am votat în ultimii 35 de ani: răul cel mai mic. Ca încheiere, da, USR-ul este răul cel mai mic, dar avea potențialul de a fi cu totul altceva, o alternativă reală la actuala clasă politică.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.