sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener – intervenție pentru igienă

  de - | 25 februarie 2020, 9:30 AM | Comunicate contra cost

  0

  Medicul și senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a propus ministerului sănătății măsuri simple, care să îmbunătățească gradul de igienă personală din instituțiile publice, în vederea protejării populației față de bolile transmisibile.

  Ordinul de Ministru 119/2014 cuprinde normele de igienă pentru unitățile de folosință publică: „să asigure materialele necesare igienei personale pentru utilizatorii grupurilor sanitare din unitate (hârtie igienică, săpun, mijloace de ștergere sau zvântare a mâinilor după spălare etc.); în grupurile sanitare comune nu se admite folosirea prosoapelor textile, ci se vor monta uscătoare cu aer cald sau distribuitoare pentru prosoape de unică folosință, din hârtie”.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Consider că este necesară consolidarea unei culturi a prevenției în România cu atât mai mult cu cât contextul epidemiologic global este îngrijorător. Nu cred că e necesară o argumentație foarte elaborată pentru a înțelege cu toții acest imperativ. Și nici uriașul impact pozitiv al igienei adecvate a mâinilor.

  Plecând de la această premisă consider oportună introducerea de sancțiuni pentru nerespectarea de către unitățile de folosință publică a normelor enumerate mai sus. În nenumărate instanțe am întâlnit cu toții inadecvări, uneori flagrante ale acestor norme în unitățile pe care le-am tranzitat, fie că vorbim de școli, clădiri ale administrației publice, chiar spitale.

  De asemenea consider că este foarte oportună completarea normelor de igienă cuprinse în OMS 119/2014 ca, pe lângă obligativitatea disponibilității mijloacelor de igienă a mâinilor, să implementăm afișarea de infografice educaționale, care să sublinieze importanța acestui gest al spălării adecvate a mâinilor, infografice care să contribuie la consolidarea acestei culturi a prevenției.

  Educarea populației reprezintă o obligație a autorităților, un mecanism de multe ori facil, prin care sunt soluționate probleme pentru care altfel am cheltui foarte mulți bani. Legat de necesitatea spălării corespunzătoare a mâinilor, pentru prevenirea răspândirii bolilor, doresc să  exemplific cu câteva infografice recomandate de Centre for Disease Control din Statele Unite”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.