miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Adrian Wiener: „Este complet iresponsabil ca o instituție publică să ofere platformă și să gireze vederile acestor personaje, promotori ai agendei de la Kremlin, totul pe bani publici” (P)

  de - | 9 mai 2023, 8:43 AM | Comunicate contra cost

  0

  Condamnați penal, pușcăriași și susținători ai agendei Kremlinului, invitați sub egida Consiliului Județean să conferențieze la Arad. Pe banii cui?

  Forumul Economic Internațional cu tema „Relansarea dezvoltării și cooperării”, Arad, 4-6 mai, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Județean de Cultură, și-a asumat dificila sarcină de a pune la aceeași masă invitați de marcă, perfect onorabili, cu persoane consacrate în spațiul public ca eurosceptici agresivi și pro-putiniști.

  Adrian Wiener, deputat USR, declară: „Este jignitor pentru orice persoană decentă, cu vederi liberale, să regăsească printre invitați pe pușcăriașul Adrian Severin, pe Andrei Marga, pe Gheorghe Piperea; persoane care, sub aparența decenței politice sau academice etalate în program, conferențiază pe teme conspiraționiste, care îndepărtează România de la valorile europene.

  Este complet iresponsabil ca o instituție publică să ofere platformă și să gireze vederile acestor personaje, promotori ai agendei de la Kremlin, totul pe bani publici.

  România se află în plin război hibrid; societatea românească se află sub asaltul populiștilor, al eurofobilor deghizați în patrioți, care, iată, între 4 și 6 mai, au primit microfonul în Arad.

  Iar microfonul nu este montat oriunde, ci exact în sala în care s-au dus tratativele oficiale cu privire la soarta Transilvaniei şi unde s-au pus bazele Marii Uniri de la 1918, sală care (culmea!) este refăcută cu fonduri UE de Consiliul Județean.

  Parcă desprinsă din proverbul „dă-mi bani că-mi fată vaca, acum ia-i înapoi, că moare vițelul”, capacitatea demonstrată zilele aceste de Consiliul Județean este cea de a se lăuda cu fondurile europene atrase, concomitent cu girarea discursului eurofob și prorus în sala Unirii.

  Este, în același timp, de necrezut și real! S-a întâmplat zilele acestea la Arad”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.