duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener, deputat USR: O radiografie a alternativelor politice – anul 2024 (P)

  de - | 29 ianuarie 2024, 1:13 PM | Comunicate contra cost

  1

  România se află la răscruce; din nou. 2024 este un an crucial. Va influența viitorul țării poate pentru o generație, nu pentru 4 ani. Pot urma pași ireversibili. Tocmai de aceea USR a coagulat bunul-simț din politică. Împreună cu PMP și Forța Dreptei am decis construirea Alianței Dreapta Unită – forță politică ce poate moderniza România, poate face cu adevărat reformele amânate de zeci de ani; poate aduce echitate socială.

  Pe de o parte avem “blocul stagnării” – tandemul PNL-PSD. O structură politică decuplată de interesul public, parazitată de clientelă și epoleți care funcționează în logica simplă a blocării oricăror reforme fundamentale. Sigur că nu mai există, dacă au existat vreodată, distincții ideologice sau de viziune politică între cele două partide. Unul – PSD – mimează stânga servind în fapt o structură de oligopol: socialism de caviar împănat cu sloganuri și propagandă. Și-a cumpărat o halcă din presă și creează constant în laboratoarele consultanților intoxicări și amăgiri pentru “părinții și bunicii noștri”. O democrație de fațadă construită pe impostură. Ciolacu, Budăi, Firea, Paul Stănescu & co și clanurile de “dezvoltatori”, latifundiari și consultanți din spatele lor; o structură de tip extractiv care drenează resursele și țin România într-o formă de feudalism târziu. Academii fantomă, Institute, Consilii de Administrație, instituții publice capturate, ineficiente,  complice cu evazioniștii și țeparii. Toată povara  asta a unui stat obez și inert; o justiție din ce în ce mai aservită.

  Vă amintiți, desigur, caracatița dezvoltată chiar în sediul PSD Arad, unde clientela numită prin funcții venea lunar cu tributul la stăpânire. Celălalt –  PNL – brelocul galben al lui Ciolacu, a devenit anexa din „fundul curții”, mimează dreapta populat cu plagiatori și politruci, profund psd-izat. Funcționează, în fapt, în aceeași logică feudală – o piramidă cu baroni și aplaudaci care umplu consiliile de administrație și instituțiile primite “pe algoritm” de la PSD.

  Bode, Ciucă , Falcă în Arad; o structură bazată pe obediență și sinecuri, firme de casă și  famiglii. Ambele partide vor să ne convingă că nu se poate mai mult. Că asta e România și, de la ciclu electoral la ciclu electoral, acest melanj toxic trebuie să guverneze, să administreze, să stăpânească.

  Iar în cealaltă parte avem populiștii rusofili, extremiști. AUR, Șoșoacă și patrioții de carton. Cei care are își iau lumina și prioritățile de la Putin; cei care bifează fiecare punct al propagandei de la Kremlin; fără jenă, fără pic de respect față de traumele istorice ale acestei țări. O formă de neo-ceaușism: naționalism agresiv, eurofobie, anti-occidentalism, naționalizări, izolaționism economic și cultural; partide saturate de foști securiști și pensionați de prin servicii. Pentru ei să sprijini Ucraina – care e singura pavăză acum în față expansionismului descreierat la Moscovei  – e trădare. Să ajuți Moldova și licărul de speranță adus de Maia Sandu e „crimă”. Criza climatică nu există și trebuie să rămânem dependenți de gazul șI petrolul rusesc. Vaccinurile nu salvează vieți, ci le curmă. Toate punctele divizive de pe agenda Moscovei, turnate fără oprire în spațiul public. Acum, în criza permanentă prin care trecem (chiar se cheamă permacriză), în care cu siguranță România trebuie să fie de partea bună a istoriei – integrată euro-atlantic, coordonată cu partenerii strategici, să lupte, împreună cu celelalte state membre ale UE, pentru independența energetică și alimentară a Europei; așadar, chiar în acest moment critic, acești oameni ne cer să întoarcem spatele Europei. Evident un demers contrar interesului național, chiar un pericol existențial pentru această țară. Ne cer să anexăm părți din Ucraina, să cultivăm diplomația cu Rusia. Nu mai vorbesc de manelizarea discursului public, de coagularea violenței, de structurarea programatică a agresivității și fragmentarea socială pe bisectoarele prescrise de Kremlin.

  Sunt în USR și cred în acest proiect politic. Cred că România are nevoie de strângerea rândurilor și unirea insulelor de onestitate și civism. Alianța Dreapta Unită este alternativa la corupție și risipă. Pentru o Românie liberală, modernă, prosperă.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.