vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener, deputat USR: „De ce este toxic blocul comasat PNL-PSD?” (P)

  de - | 28 martie 2024, 3:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul USR Arad, Adrian Wiener, transmite următorul punct de vedere:

  „Cu siguranță lucrul cel mai de preț câștigat la Revoluție a fost LIBERTATEA. Dincolo de a fi un concept abstract, libertatea este substanța vie care circulă prin țesutul social într-o democrație. Fie că vorbim de libertatea de expresie, de asociere, protejarea vieții private, a identității culturale sau etnice – de  valențele individului autonom, toate sunt expresii ale libertății. O parte integrantă a corpusului de drepturi și libertăți este și libertatea politică – dreptul de a alege și a fi ales. Practic, este esența democrației – ceea ce o diferențiază de autocrații sau dictaturi.

  Democrația în România este în reflux; nu de ieri, de azi. Distorsionarea și anexarea politică a Justiției prin numiri și calibrări legislative; milioanele de euro turnate cu găleata către presă – cumpărarea de imagine de către PNL și PSD; ținerea captivă a comunităților și scăderea legitimității primarilor prin alegeri într-un singur tur; tot felul de decizii direcționare legate de resorturile vieții politice din România; toate acestea erodează fundamentul libertății politice. Asumat, ca într-o inginerie socială calculată prin debaralele de partid ale structurii de sistem care ține captivă această țară. PSD-ismul, fie roșu fie galben, este toxic pentru democrația din România. Numărul uriaș de semnături impus pentru a candida este o altă formă de condiționare a dreptului de a candida și, complementar, și a dreptului de a alege al cetățeanului. Oferta politică este decisă cu barda OUG-urilor. 200.000 de semnături sunt necesare unui partid politic pentru a avea dreptul să fie pe lista de vot pentru alegerile europarlamentare; pentru candidați independenți 100.000.

  Democrația este vârâtă în cămașă de forță a cărui croi este desenat pe planșeta lui Ciucă și Ciolacu. Aceeași planșeta folosită de Ponta sau Dragnea în trecut; aceeași schiță dar cu o notă de subsol galbenă: brelocul PNL.

  Comasarea alegerilor, listele și candidații comuni, abandonarea distincțiilor ideologice nu sunt decât o repliere a clanurilor politice PSD și PNL: încercarea disperată de a-și conserva accesul la decizie și resurse. Singurul “inconvenient” e votul popular. Asta încurcă puțin. Au făcut tot ce au putut pentru a manipula și intoxica spațiul public.

  Dezastrul economic lăsat în urmă, taxe mărite, datoriile și împrumuturile prin care susțin statul obez și falimentar, incapacitatea de a face reforme; lipsa profundă de respect față de banul public și munca oamenilor – toate sunt forme diferite de agresiune.

  Aradul este un exemplu tipic de Românie feudală. Alianța PNL-PSD funcționează perfect coordonat: primar-viceprimar; toate instituțiile, consiliile de administrație și subordonatele împărțite „pe algoritm”; societatea civilă și cetățeanul sunt la periferia preocupărilor. Aceeași structură extractivă care drenează resursele de 20 de ani.

  Pe 9 iunie e șansa schimbării. A recuperării demnității noastre. Ne vedem la vot!”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.