vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener cere asumarea unui protocol terapeutic

  de Special Arad | 13 mai 2020, 1:07 PM | Comunicate contra cost

  0

  Medicul și senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a solicitat ministrului sănătății asumarea unui protocol terapeutic pentru pacienții de Covid-19 și a cerut precizări legate de procedura cohortării pacienților în funcție de ‘vârsta de boală’.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „De la începutul pandemiei cu SARS-CoV-2 s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi. Sunt multe informații, studii parțiale, comunicări intermediare legate de eficiența acestor regimuri terapeutice.

  Ca medic angajat direct în asistența medicală acordată pacienților cu Covid-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcție de informațiile și experiența altor țări.

  E vorba de practica unitară optimă pentru toți pacienții cu Covid-19 în România, în condițiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătății a fost emis în 26 martie.

  Totodată, cer ministerului să ne spună dacă procedura cohortării pacienților în funcție de ‘vârsta de boală’ are rațiune științifică, dacă există studii sau aserțiuni științifice care să o justifice? De multe ori presupune mutarea pacienților dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienți care se mențin pozitivi pentru o perioadă mai lungă.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.