miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  L-a împușcat sau nu? Adrian Năstase vorbește în premieră despre „vânătoarea lui Ilie Sârbu”

  de Special Arad | 25 septembrie 2014, 11:05 AM | Naţional | Topic special

  1

  Celebrul episod de la finalul anului 2003, când Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, s-a împușcat accidental la vânătoare, este menționat în volumul „Cele două Românii”, carte lansată marți de fostul premier Adrian Năstase.

  În 27 decembrie 2003, Ilie Sârbu, pe atunci ministru al Agriculturii, a fost victima unui accident de vânătoare, fiind rănit cu propria armă. Sârbu se afla alături de Adrian Năstase, premier la acea vreme, șeful administrației prezidențiale, Ioan Talpeș, directorii SRI și SIE și alții. Era ultima vânătoare de iepuri organizată în acel an în pădurea Bolovani, din Ocolul silvic Răcari, relatează stiripesurse.ro.

  „Una dintre temele delicate, în ianuarie 2004, a fost vânătoarea la care a fost rănit Ilie Sârbu. Au fost multe speculații pe tema aceasta. Nu vreau să le comentez. Oricum, pentru orice vânător, faptul că tot snopul de alice a lovit grupat, într-un cerc de 10 cm, dovedește că focul de armă s-a declanșat, prin accident, de la o distanță de cel mult un metru. în discuțiile mele de la partid am observat că ceea ce a șocat mai mult decât rănirea lui Ilie Sârbu a fost «formula vânătorească». Cred că asta i-a deranjat mai mult pe unii dintre cei care au comentat. Eu vorbesc, în principal, de Timofte, Talpeș, Fulga, Gioni Popescu, care au fost acolo. Destinul e ciudat. Poate că, dacă după vânătoare ar fi avut loc masa obișnuită (și discuția inevitabilă…), istoria anului 2004 s-ar fi scris altfel“, a scris Adrian Nastase.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.