Sârbu și Hrebenciuc audiați la DNA Brașov. 90.000 de hectare de teren forestier retrocedate ilegal! Trei judecători arestați la domiciliu!

  de Lucian Dănilă | 15 octombrie 2014, 12:44 PM | Naţional

  1

  Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă, alături de un avocat, la DNA Braşov, unde au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc a fost adus, și el, la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori, acolo unde au loc audieri în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri.

  Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov în jurul orei 12.00. El a coborât dintr-o maşină a Jandarmeriei şi a intrat în sediul DNA însoţit de jandarmi. Le-a spus jurnaliştilor că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA, fără a face alte declaraţii.

  Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, care ajunsese la DNA Braşov în jurul orei 10.45, fiind însoţit de un avocat, a ieşit la ora 11.30. Înainte de a se urca în maşină, Ilie Sârbu le-a spus jurnaliştilor că nu are de făcut nicio declaraţie, iar când a fost întrebat dacă a fost audiat, acesta a răspuns negativ, după care a închis uşa maşinii, notează MEDIAFAX.

  Deputatul PSD Ioan Adam a fost audiat, miercuri dimineaţă, la DNA Braşov, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi şi magistraţi, între care soţia sa, el spunându-le jurnaliştilor, la ieşire, să nu se grăbească cu concluziile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Avocatul acestuia a afirmat că Ioan Adam a fost chemat la DNA pentru ”probleme profesionale confidenţiale”, el nedorind să ofere detalii.

  90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, retrocedate ilegal?

  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări în această cauză pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

  Anchetatorii fac 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

  Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziţii la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii percheziţionează şi biroul de avocatură al deputatului PSD Ioan Adam.

  Sunt vizați trei judecători

  Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistraţi sunt de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov. În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam, membru în Baroul Braşov. Celălalt avocat este membru al Baroului Covasna. Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.

  Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

  Conform aceloraşi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.

  Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

  De subliniat că, potrivit unor surse judiciare, în anchetă apare și numele fostului director al Romsilva Arad, Adam Crăciunescu. Mai mult,

   

  Sondaj: Credeți că DNA ar trebui să ancheteze și în ARAD cum au fost retrocedate pădurile?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ilie Sârbu și Luca Adrian mai au ceva ”treabă” pe fond funciar și în jud Arad, la Șimand – să zicem. Înlănțuiți la verigheta cătușei (lipsă) de unul Pirtea Cornel – dacă ați auzit (și) de el. Dar să nu ne facem ”griji” pt sârbu, din cauză de ginerică prezidențiabilul. Tot ce-a furat și va mai fura va fi ca un răspuns la goarna de familie și partid. Ponta – veți descoperi după felicitări, masă și dans și speech – este o viperă otrăvitoare ascunsă sub blana de miel pascal. Ăsta va vinde fiecare piatră din România iar pe noi ne va înrobi definitiv.
   P.S. Este unu în arad care trăiește din cântăritul trecătorilor. Mai trece unu, altu și îi cântărește. Cântăritorul are un fix pe bază de politică. După ce ia banu de la cântăriți zice: victor ponta, nu sconta – te votăm la DNA! (și se uită fix după ochelarii rotunzi să vadă care/cum)
   Deci cum i-am putea zice și lui sârbu? Ilie Scârbu (etc).

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.