vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Inutilul Ilie Sârbu se retrage din politică. I se cunoaște și înlocuitorul inutil!

  de - | 1 septembrie 2015, 7:22 AM | Naţional

  0

  Ilie Sârbu predă ştafeta şefiei grupului PSD din Senat, după ce a decis să se retragă din politică – conform blastingnews.ro. Sârbu nu pleacă într-o prelungită vacanţă, concediu ori pensie ci merge la „cimitirul elefanţilor PSD„, Curtea de Conturi a României, pentru a se adăuga unui alt „elefant înmormântat” acolo: Nicolae Văcăroiu, urmând ca Sârbu să fie exact adjunctul acestuia.

  Duminică seară staff-ul PSD dar şi premierul Ponta s-au adunat la Senat unde au discutat despre înlocuirea lui Ilie Sârbu din fruntea grupului senatorial, prilej cu care Victor Ponta a ţinut să precizeze că Ilie Sârbu ar fi dorit ca încă din februarie să demisioneze din această funcţie, dar că tocmai premierul a insistat să mai rămână lider, cel puţin încă o sesiune, deoarece spunea Ponta atunci că are mare nevoie de un asemenea lider de grup.

  Aseară noul lider al grupului PSD din Senat a fost decis Mihai Fifior, desigur sunt doar chestiuni discutate la nivel de partid, ele nefiind încă oficiale, până când Senatul nu va fi înştiinţa oficial de ambele decizii ale social-democraţilor.

  Mihai Fifor fusese nominalizat recent în fruntea Ministerului Transporturilor, după ce Ioan Rus a fost obligat să demisioneze pentru că făcuse mai multe afirmaţii considerate jignitoare faţă de românii din diaspora, pe un post de televiziune, însă preşedintele Klaus Iohannis nu l-a acceptat.

  Mihai Fifor este licenţiat în filosofie, are un master în „Literatura romana” şi este doctor în antropologie socială. A fost cercetător ştiinţific, director de muzeu, în două rânduri secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (2009) respectiv în Ministerul Afacerilor Interne (2012) şi membru în boardul INCOM-ICME.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.