sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Mladin (PSD Chișineu-Criș): Bugetul orașului Chișineu-Criș trebuie să respecte normele legale și să nu conțină elemente de finanțare chestionabile

  de - | 16 februarie 2022, 6:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  „Consilierii locali social-democrați din Chișineu-Criș rămân consecvenți principiului pentru care au fost aleși, reprezentarea corectă a cetățenilor, motiv pentru care nu putem fi de acord cu o serie de elemente din structura bugetului oraşului Chişineu-Criş şi Nădab pe anul 2022 care încalcă cadrul legal și procedural. PSD a venit cu iniţiative la acest buget, cum ar fi tablele smart şi mobilierul pentru clasele I-IV ale Liceului Teoretic Mihai Veliciu, elemente utile pentru procesul local de învățâmânt.

  Nu putem însă gira prin votul nostru o serie de încălcări ale normelor legale :

  Bugetarea unei lucrări executate în mod ilegal, (220.000 lei, lucrare pentru fosta centrală termică, executată fără a fi înainte discutată, aprobată şi bugetata de către Consiliul Local – acesta fiind demersul legal)

  Suma enormă pentru modernizarea unei părţi din centrul oraşului (1.500.000 lei) ni se pare exagerată, la fel cum a fost şi învestiţia din Piaţa Avram Iancu (700.000 lei).

  Sumele pentru ceea ce cu greu poate fi numită “centura oraşului” (310.000 lei), deoarece aceasta nu va reuşi să fluidizeze traficul din oraş, fiind dispusă pe ruta Sintea Mare – Adea. De asemenea, este important de ştiut că ieşirea de pe centură pe DN79A este obligatoriu să se facă peste calea ferată care este semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei, motiv pentru care nu credem că va fi o rută comodă pentru şoferi şi sub nicio formă nu ne dorim să auzim de viitoare evenimente neplăcute, asemănătoare celor de la intersecţia cu calea ferată de la Nadab.

  Astfel, bugetul va urma rediscutat şi modificat în vederea aprobării lui, în perioada următoare. Ne pare profund rău pentru faptul că bugetul nu a putut fi adoptat astăzi, însă este obligatoriu ca acesta să respecte normele legale şi vom insista asupra acestui aspect în mod constant. „, afirmă președintele PSD Chișineu-Criș, consilierul local Adrian Mladin.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.