duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrean Păcurar, „boierul” Gospodăririi Comunale Arad, insistă să nu-și publice declarația de avere și CV-ul! Are motivele sale…

  de Andrei Fuliaș | 3 februarie 2017, 4:31 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Săptămâna trecută v-am prezentat o serie de nereguli pe care Curtea de Conturi a României le-a sesizat în urma unui control efectuat la SC Gospodărirea Comunală Arad SA, societate controlată în totalitate de către Primăria Municipiului Arad, prin Consiliul Local Municipal. Ulterior, Special Arad a continuat în demersul de a afla mai multe aspecte din cadrul companiei.

  În consecință, am cerut Primăriei Municipiului Arad să ne trimită câteva documente strict legate de Gospodărirea Comunală, printre altele cerând și CV-ul directorului Adrean Păcurar. Răspunsul reprezentanților Primăriei a fost unul destul de prompt, aceștia transmițându-ne informațiile cerute, mai puțin CV-ul cu pricina. Cu toate acestea, ni s-a promis că s-a discutat cu Adrean Păcurar și că o să primim și ultimul document solicitat. Cum l-ați primit dumneavoastră, cititorii, așa l-am primit și noi. Așa că am decis să trimitem o adresă oficială, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, chiar pe adresa societății. Am primit confirmarea că email-ul nostru a „ajuns” cu bine la destinatar, că a fost înregistrată și că a ajuns chiar (și) pe masa directorului Adrean Păcurar. De atunci tot așteptăm… Și nu avem cum să nu ne gândim că domnul director face un „joc de glezne” cu noi, pentru că CV-ul dumnealui trebuia, conform legii, să-l publice, alături de Declarația de avere și Declarația de interese, pe site-ul Gospodăririi Comunale Arad. Dar nu există aproape nimic pe site-ul societății…

  Citește și: EXCLUSIV – Prejudiciu de sute de mii de lei la Gospodărirea Comunală, societate a Primăriei Arad, descoperit de Curtea de Conturi! Cum a fost „servit” unei firme, fără respectarea legii, un contract de peste 125.000 de lei

  Ca să grăbim lucrurile, am sunat azi la Gospodărirea Comunală. O doamnă amabilă ne-a explicat că adresa a ajuns, că este înregistrată și că a ajuns și în mapa lui Păcurar. Cu toate acestea, se pare că domnul Păcurar refuză să își publice CV-ul, Declarația de avere și Declarația de interese, parcă pentru a ne face în ciudă.

  N-am renunțat și l-am sunat pe Bogdan Boca, consilierul municipal care se află în Adunarea Generală a Acționarilor de la Gospodărire și care se ocupă de problemele de acolo. Acesta ne-a promis că va discuta cu directorul despre această chestiune. Ulterior l-am contactat și pe Ovidiu Ilie, președintele Consiliului de Administrație al societății. La rândul său, foarte amabil, acesta a promis că va discuta despre această chestiune cu Adrean Păcurar, pentru a se lămuri toată această situație și pentru ca totul să fie pus în legalitate.

  Cum spuneam, discuțiile cu cei doi amintiți mai sus au fost cât se poate de normale, iar noi am decis să mai avem puțină răbdare pentru ca aceștia să discute cu Păcurar. La scurt timp însă, aflăm că Adrean Păcurar se comportă ca un „boier” și, considerând probabil că Gospodărirea Comunală Arad e moșia lui, a pus mâna pe telefon și a început să urle la angajatele companiei din cauza faptului că și-au permis să discute cu noi, fără acceptul lui.

  Nu suntem în măsură să îl somăm, dar pe această cale îi transmitem domnului Păcurar, „directoraș” viteaz în relația cu angajații, că așteptăm în continuare să primim pe adresa redacției, așa cum i-am solicitat în respectiva adresă, CV-ul. De ce i-am solicitat acest document, precum și declarațiile de avere și interese? Ei… o să aflați până la urmă. Că noi vrem să vă spunem, dar ne trebuie „documentul” ca probă… Și nu ne lăsăm până n-o obținem. Chiar dacă pentru asta va trebui să ne adresăm instanțelor de judecată, sesizând astfel și nerespectarea legii privind accesul la informațiile publice.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.