luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adoptarea în cadrul Parlamentului European a dispozițiilor comune privind fondurile europene pentru dezvoltare regională

  de - | 24 iunie 2021, 5:05 PM | Comunicate contra cost

  1

  În cadrul Parlamentul European s-au adoptat dispozițiile comune pentru Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european plus, Fondul de coeziune și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime și norme financiare aplicabile acestor fonduri, precum și Fondului pentru azil și migrație, Fondului pentru securitate internă și Instrumentului pentru managementul frontierelor și vize 2021–2027.

  Ieri a avut loc una dintre cele mai importante dezbateri pentru comisia REGI (dezvoltare regională) din acest mandat al Parlamentului European, dezbaterea privind aprobarea programelor de finanțare europeană.

  Am început această muncă acum doi ani de zile, când am preluat mandatul de europarlamentar. Am început, în calitate de membru al comisiei REGI, în echipă cu Cristian Ghinea pentru a susține interesele României iar acum, din postura de vicepreședinte al comisie am ajuns la momentul adoptării în Parlamentul European a celor trei rapoarte care stabilesc fondurile europene.

  Am promis rezultate și am obținut rezultate. România va putea să investească în infrastructura de care are atât de mare nevoie, în sistemul sanitar care trebuie reconstruit, în educație, dar și în alte domenii necesare dezvoltării țării noastre. Acum vor prelua ștafeta colegii din țară, iar Cristian Ghinea, în calitate de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, va continua la nivel național munca începută aici.

  Programele au flexibilitatea necesară pentru a se plia pe nevoile specifice ale statelor membre. Va depinde de priceperea regiunilor din România, a președinților de consilii județene și a primarilor să valorifice și să transforme fondurile europene în rezultate palpabile, în progrese vizibile pentru comunitățile lor.

  Negocierile au fost dificile, cu 23 de ședințe de negociere, fie la nivel tehnic, fie la nivel de raportori și reprezentați ai celorlalte instituții europene, pentru a găsi cea mai bună variantă care să țină cont de necesitățile din teren, dar și de politicile ecologice și de digitalizare.

  Sunt mândru de munca depusă, de colegii mei din REGI și de modul în care europeni din 27 de state am reușit să lucrăm împreună. Politica este despre dialog, despre discuții deschise și despre negocieri permanente. Dragii mei primari și viceprimari, dragi președinți și vicepreședinți de consilii județene, este rândul vostru să utilizați pentru comunitățile voastre sumele pe care Uniunea Europeană vi le pune la dispoziție.

  Am fost aleși să facem treabă, iar acum am livrat rezultate concrete.


   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.