miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Administratorii unei firme de pază din Arad, trimiși în judecată după ce și-au agresat un angajat

  de - | 4 aprilie 2019, 12:59 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, la data de 18 martie 2019, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi, administratori în fapt ai unei societăţi de pază şi protecţie din Arad, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal – prev. de art.205 al.1 C.p. şi purtare abuzivă – prev. de art. 296 al.2 teza a-II-a C.p raportat la art. 193 al.2 C.p, cu aplic. art.38 al.2 C.p.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

  În data de 05.05.2015, în calitate de administratori în fapt ai unei societăţi de pază şi protecţie din Municipiul Arad, cei doi inculpaţi au dispus ca persoana vătămată, agent de pază al societăţii conduse de inculpaţi, repartizat în vederea desfăşurării activităţii la o fermă din localitatea Sintea Mare, judeţul Arad, să fie adusă la sediul societăţii, situat pe strada Mărăşeşti, din Municipiul Arad, pentru a da o notă explicativă cu privire la o presupusă infracţiune de furt care ar fi avut loc în noaptea de 04/05.05.2015, în locaţia în care aceasta din urmă presta serviciul de pază. Odată ajunsă, cei doi inculpaţi i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona coastelor şi a capului, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat în vederea vindecării un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, după încetarea actelor de agresiune, aflată fiind sub o reală şi puternică stare de temere, persoana vătămată a fost practic ţinută la dispoziţia inculpaţilor şi obligată de aceştia să scrie nota explicativă pentru care a fost adusă iniţial.

  Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată în comunicatul pe care îl puteți citi cu click AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.