Adjunctul Poliţiei Capitalei dus la DNA, suspectat că a luat mită 10.000 euro

  de - | 14 octombrie 2015, 5:39 PM | Naţional

  0

  Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost dus la DNA, miercuri, fiind suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic, potrivit unor surse judiciare, potrivit Mediafax.

  Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul şef Roberto Ştefan Ababei, a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) însoţit de anchetatori, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă.

  Potrivit surselor citate, Roberto Ababei ar fi primit, în perioada iulie-august, aproximativ 10.000 de euro de la doi administratori ai unei firme care fuseseră controlaţi de poliţişti de la Economic. Ababei le-ar fi promis administratorilor că va interveni în sprijinul lor la poliţişti de la Economic.

  Roberto Ababei este director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2.

  În perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Poliţiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secţia 8 Poliţie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul şefului Secţiei 8.

  Potrivit ultimei declaraţii de avere, din 2014, Roberto Ababei are doar un autoturism Audi A6 fabricat în 2009, fără a deţine terenuri sau imobile.

  În schimb, acesta a menţionat în declaraţia de avere trei credite – unul în valoare de 86.800 de franci elveţieni, scadent în 2022 şi două împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), în valoare de 24.000 de lei fiecare, care trebuie achitate până în anul 2015. În acelaşi timp, Ababei a obţinut un venit anual, din salariu, de 88.324 de lei.

  SURSA > MEDIAFAX

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.