Adio, Piața Soarelui! Primăria întocmește documentația pentru demolarea construcțiilor

  de Raluca Medeleanu | 26 ianuarie 2018, 12:14 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Consilierii locali municipali vor supune la vot luni, 29 ianuarie, un proiect de hotărâre ce prevede demolarea Pieții Soarelui din zona 500 a cartierului Micălaca.

  Întreaga suprafață a pieței este de 6.800 m2 (conform CF-ului), din care suprafața construită care este luată în vizor pentru demolare este de 4.674,90 m.

  În octombrie 2008, Consiliul Local al Municipiului Arad a luat decizia ca administrarea Pieței Solare (sau Soarelui, cum e cunoscută de arădeni) să fie făcută de S.C. Top S.A. După această dată, potrivit Primăriei Arad, noul administrator impreună cu municipalitatea au încercat revitalizarea acestei zone de servicii, însă fără succes.

  Prin demolarea construcțiilor existente pe acest teren, se dorește revalorificarea zonei care în acest
  moment se află într- un stadiu avansat de degradare.

  Întregul proces al demolării este estimat să dureze cinci luni, iar valoarea totală a investiției este estimată să se ridice la suma de 335,814 mii lei cu TVA.

  Citește și Arad. Piața Soarelui a „apus” în plină zi. N-a mai „rămas” decât langoșul…

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Ar fi FANTASTIC un loc de recreere, atat pentru adulti cât și pentru tineri și copii. Ceva copiat de la cei cu mintea la purtător. Sunt o grămadă de sporturi noi, ce ar putea la o așa locație să-și găsească destinația: Parkour https://www.youtube.com/watch?v=SIROYvhjXGw , Pereți de cățărat indoor https://vimeo.com/54368903 , skatebord park http://xdubai.com/skatepark/# , … doar căteva exemple.
    ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
    Dar mă tem că o să facă ce deja știe să facă, fiindcă îi iese panosul. Mol! Supermarket! Ce draq că doar trebuie să aibă alegătorul unde merge să se răcorească/cheltuiască bănuții, pe timpul căldurilor din vară.
    La cine mă refer? Ei trebuie să-l știți deja până acum!? Demolatorul de terenuri de sport, asfaltatorul, constructorul de poduri aiurea, paranoidul, ce nu are bani la primărie decât pentru afacerile „Familiei” mafiote, … Filfizonul falcă.

    +7 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.