duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adio, parcare subterană din Piața Catedralei!

  de Raluca Medeleanu | 22 iulie 2021, 10:57 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Problema parcărilor din municipiu e un subiect dezbătut deja de ani de zile, iar tot de atâta timp municipalitatea a tot căutat locații și a tot comandat și plătit studii de fezabilitate pentru a construi o parcare subterană care să rezolve aglomerația din zona centrală a orașului. În 2018, două locații păreau a fi bătute în cuie:  Piața Avram Iancu și Piața Catedralei, în subsolul cărora fostul primar Gheorghe Falcă ne asigura pe atunci că vom avea, până în 2021, în total, 700 locuri de parcare.

  Citește și: Primarul ne asigură: într-un fel sau altul, vom avea două parcări subterane în centrul Aradului 

  Timpul s-a scurs însă și nu s-a concretizat nimic. Mai mult, astăzi, 22 iulie, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre prin care s-a renunțat definitiv la ideea unei parcări subterane în Piața Catedralei, chiar dacă piața agroalimentară de acolo are, în continuare, soarta pecetluită. Proiectul a trecut de vot cu 11 voturi pentru. 6 consilieri (USR PLUS) s-au abținut, 3 (PSD) au votat împotrivă, iar alți 3 nu au putut participa la vot din pricina ocupației lor, conform legislației.

  Potrivi studiului de fezabilitate votat de consilieri numit „Regenerare urbană zona Piața Catedralei”, noul plan pentru acea zonă rămâne amenajarea unui parc cu bănci, fântână arteziană, zonă cu wi-fi gratuit, locuri de parcat bicicletele, flori și plante, iar în ceea ce privește locurile de parcare… acestea s-au redus la 15 locuri. Investiția întregului proiect ar urma să coste 23.802.535,47 lei din bugetul local.

  Decizia de a renunța la amenajarea unei parcări subterane în zonă ar avea de a face cu faptul că municipalitatea se baza pe accesare de fonduri europene, iar acum au fost modificate condițiile, oferindu-se sprijin doar pentru parcări la sol, a explicat primarul Călin Bibarț.

  Rămâne de văzut care va fi soarta celuilalt plan de amenajare a unei parcări subterane, în Piața Avram Iancu. Tindem să credem că similară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu cred ca vreun om normal din Arad credea in promisiunile unui smecher aciuit prin Arad,casatorit din interes si mare amator de bani publici,nu fonduri europene…Prin urmare,poate si dna se trezeste,desi sunt slabe sperante,caci individul face (inca )parte din sistem.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.