joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Adevăratul motiv pentru care autostrada Sibiu – Orăștie a luat-o la vale: lipsa fundației!

    de - | 19 septembrie 2015, 6:16 PM | Naţional

    0

    Expertiza efectuată pe tronsonul de autostradă cuprins între Sibiu și Orăștie, care a luat-o la vale, a scos la iveală lucruri foarte grave. Drumul nu are fundație, iar umpluturile sunt realizate din materiale de slabă calitate, arată în exclusivitate EVZ.ro.

    Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a comandat o expertiză în cele două puncte sensibile, din sectorul de 20 de kilometri de autostradă, cuprins între localitatea Cunța și Sebeș.

    Potrivit sursei citate, expertiza a fost efectuată în zona unde o bandă de circulație s-a fisurat și a alunecat, spre exterior, de la kilometru 60+600 de metri. În termeni tehnici, experții de la firma Rutexpert SRL, angajată de CNADNR, susțin că societatea care a construit autostrada nu a respectat proiectul.

    Concluziile se referă la fapte grave, descoperite în urma realizării unor carote la o adâncime de zece metri. Cel mai grav, susțin experții, este faptul că nu a fost descoperit stratul de piatră spartă cu o grosime de trei metri.„În cadrul pachetului necoeziv vizual nu a fost relevat stratul de piatră cu grosime fixă de trei metri. Însumând grosimea de balast și piatră spartă din proiect se observă totuși diferențe de grosime totală, în minus, de până la doi-trei metri față de proiect. În aceste condiții se consideră că geometria și alcătuirea corpului rambleului și stratului suport al acestuia nu respectă soluția din proiect”, se arată ân exertiza semnată de prof. univ. dr. Elena Gheorghe, de la firma Rutexepert SRL.

    Citiți mai departe pe EVZ.ro care sunt toate aspectele care erau prevăzute proiectul aprobat de CNADNR și nu au fost respectate în realitate.

    Vă amintim faptul că din data de 7 septembrie, traficul rutier pe A1 Orăștie – Sibiu a fost restricționat între nodul rutier Săliște și nodul rutier Cunța (km. 270+020 – km. 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri al autostrăzii. Măsura de restricționare a traficului rutier se aplică pe o perioadă de aproximativ o lună și jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.