Actorul din „Avengers”, Sebastian Stan, de vorbă cu regizorul Alexander Nanau, despre „Colectiv” și România: „Până la 16 ani mi-a fost rușine și frică să recunosc că sunt român”

  de - | 17 April 2021, 1:44 PM | Monden | Pop Culture

  0

  (foto: Twitter / Adi Marineci)

  La invitația publicației IndieWire, Sebastian Stan și Alexander Nanau au purtat o discuție despre copilăria lor în România, plecarea din țară, sentimentele care îi leagă de pământul natal și „Colectiv”, filmul documentar care a pus România pe harta Oscarurilor.

  Actorul din seria „Avengers” și actualul serial Disney+ „Falcon and the Winter Soldier” este un fan și susținător declarat al filmului regizat de Nanau.

  Sebastian Stan a folosit greutatea emoțională a filmului pentru a explica propria relație complicată cu România. Pe când avea 8 ani, acesta s-a mutat în Viena cu mama sa, pentru ca mai apoi să ajungă în SUA. „Pentru câțiva ani, până am ajuns la 16-17 ani, mi-a fost rușine și frică să recunosc că sunt din România. Acum sunt un român mândru”, scrie FilmNow.ro.

  În legătură cu filmul „Colectiv”, nominalizat la două premii Oscar la ediția 2021, Sebastian a spus: „Pornește de la un eveniment tragic și apoi explodează într-o bombă nucleară de informații. Pe lângă șocul inițial, am simțit o imensă recunoștință”.

  Și Alexander Nanau a plecat din România la vârsta de 10 ani. „Pentru mine, călătoria asta înapoi a fost foarte importantă pentru a mă înțelege pe mine, nu pe altul. Ești suma propriilor experiențe”, a explicat regizorul.

  „Când s-a întâmplat asta (tragedia de la clubul Colectiv – n.r.), am simțit că este un punct de cotitură în societate. Am văzut șansa de a înțelege cum funcționează puterea. Deodată ce au început să se miște lucrurile, rolul meu a fost să traduc totul cinematografic. Pentru mine, mai mult decât a descoperi corupția a fost despre personajele din viața reală”, a adăugat Nanau.

  Sursa: FilmNow

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.