duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Actorul arădean Florin Covalciuc, condamnat la un an și două luni cu executare, după ce a condus de două ori sub influența alcoolului!

  de Tomck@t | 18 iunie 2020, 4:25 PM | Știri Arad | Topic special | Urmăriți

  0

  Urmează zile negre pentru Florin Covalciuc, actorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. După ce pandemia Covid-19 l-a forțat (și pe el) să stea acasă, acum va sta în izolare, „la răcoare”, timp de un an, două luni și 20 de zile. Însă dacă #stămacasă nu a depins de el, pe cea din urmă sentință și-a provocat-o singur, conducând sub influența alcoolului. De două ori!

  Florin Covalciuc a avut în anul 2017 o sentință de opt luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins conducând beat și a refuzat prelevarea mostrelor biologice. În toamna anului trecut, pe 24 septembrie (data înregistrării dosarului), a mai primit însă o nouă sentință, fiind prins din nou cu alcool la bord.

  Pentru că a recidivat, Judecătoria Arad l-a condamnat – de data aceasta cu executare – la un an, două luni și 20 de zile de închisoare, pierderea dreptului de a conduce orice fel de autovehicul pe o durată de 2 ani, plus 500 lei cheltuieli de judecată. O altă sentință este pierderea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice.

  Pe 03.03.2020, Judecătoria Arad a dispus condamnarea şi executarea pedepsei, contopind pedeapsa inițială (condamnarea cu suspendare), în cea mai grea, de 1 an închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă respectiv cu 2 luni și 20 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 1 an, 2 luni și 20 de zile la închisoare.

  Florin Covalciuc a făcut apel la Curtea de Apel Timișoara pe 17 martie 2020, însă degeaba. Cazul a fost închis pe 15 iunie 2020, apelul fiind declarat nefondat și sentința definitivă.

  15 06 020

  UPDATE – Managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Bogdan Costea, ne-a declarat că a solicitat autorităților actele care atestă condamnarea actorului Florin Covalciuc, urmând ca după acesta, în cel mai scurt timp, celui din urmă să i se desfacă contractul de muncă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.