Actorul arădean Florin Covalciuc, condamnat la un an și două luni cu executare, după ce a condus de două ori sub influența alcoolului!

  de [email protected] | 18 iunie 2020, 4:25 PM | Știri Arad | Topic special | Urmăriți

  0

  Urmează zile negre pentru Florin Covalciuc, actorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. După ce pandemia Covid-19 l-a forțat (și pe el) să stea acasă, acum va sta în izolare, „la răcoare”, timp de un an, două luni și 20 de zile. Însă dacă #stămacasă nu a depins de el, pe cea din urmă sentință și-a provocat-o singur, conducând sub influența alcoolului. De două ori!

  Florin Covalciuc a avut în anul 2017 o sentință de opt luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins conducând beat și a refuzat prelevarea mostrelor biologice. În toamna anului trecut, pe 24 septembrie (data înregistrării dosarului), a mai primit însă o nouă sentință, fiind prins din nou cu alcool la bord.

  Pentru că a recidivat, Judecătoria Arad l-a condamnat – de data aceasta cu executare – la un an, două luni și 20 de zile de închisoare, pierderea dreptului de a conduce orice fel de autovehicul pe o durată de 2 ani, plus 500 lei cheltuieli de judecată. O altă sentință este pierderea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice.

  Pe 03.03.2020, Judecătoria Arad a dispus condamnarea şi executarea pedepsei, contopind pedeapsa inițială (condamnarea cu suspendare), în cea mai grea, de 1 an închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă respectiv cu 2 luni și 20 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 1 an, 2 luni și 20 de zile la închisoare.

  Florin Covalciuc a făcut apel la Curtea de Apel Timișoara pe 17 martie 2020, însă degeaba. Cazul a fost închis pe 15 iunie 2020, apelul fiind declarat nefondat și sentința definitivă.

  UPDATE – Managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Bogdan Costea, ne-a declarat că a solicitat autorităților actele care atestă condamnarea actorului Florin Covalciuc, urmând ca după acesta, în cel mai scurt timp, celui din urmă să i se desfacă contractul de muncă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.