vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Acoperișul unei case din Agrișu Mare, în flăcări

  de Ioana Costaș | 17 aprilie 2023, 6:53 PM | Știri Arad

  0

  foto: Arhivă

  Acoperișul unei case din localitatea Agrișu Mare a fost cuprinsă de flăcări, luni seara, în jurul orei 18:00. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad „incendiul se manifestă prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați”. Intervenția pompierilor este în dinamică. Nu sunt înregistrate victime.

  Pentru lichidarea focului intervin „pompierii militari ai Detașamentului Ineu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târnova”.

   

  UPDATE

  Incendiul a fost stins după aproximativ două ore. Anexa casei a fost distrusă de flăcări, iar acoperișul casei a ars pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Pompierii spun că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un burlan metalic de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

  Potrivit reprezentanților ISU Arad „la sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, propagat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință, cât și la casele învecinate. După aproximativ două ore de intervenție incendiul a fost lichidat, pompierii salvând astfel casa cu bunurile aflate în interior, precum și casele din imediata proximitate. În urma flăcărilor, anexa a fost distrusă în totalitate, iar acoperișul casei a ars pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic cauzat de burlanul metalic de fum, amplasat necorespunzător față de materialele combustibile”.

   

  Tot în această seara, în jurul orei 19:30, pompierii Detașamentului Ineu au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, spun reprezentanții ISU Arad, tot din cauza unui coș/burlan de fum necurăţat sau amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, la acoperişul unei locuinţe din localitatea Bocsig.

  Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga casă și limitând pagubele la nivelul coșului de fum.

   

  Citește și: Incendiu la o pensiune în localitatea Lalașinț. Au ars acoperișul și mansarda pensiunii pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.