vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Acces liber și gratuit în curțile unor școli din Arad, începând cu 1 iulie. Vezi care sunt acestea

  de Special Arad | 21 iunie 2017, 2:28 PM | Știri Arad

  0

  Începând cu data de 1 iulie 2017, copiii și tinerii din Arad vor avea la  dispoziție noi terenuri de joacă pentru desfăşurarea de activități sportive în cartierele în care locuiesc. Acest lucru este posibil ca urmare a proiectului iniţiat de consilierii municipali Boca Bogdan Vlad, Pistru Geanina şi Tipei Lucian, proiect ce prevede deschiderea curților și terenurilor de sport ale mai multor unități de învățământ din municipiul Arad după orele de curs, în weekend și pe timpul vacanțelor școlare între orele 12.00 – 20.00. Scopul acestui proiect este acela de creștere a numărului de terenuri de sport și locuri de joacă din cartiere.

  La fel ca în toate orașele din România și în Arad există o deficiență în ceea ce privește spațiul destinat practicării sportului de masă și a locurilor de joacă pentru tineri.  Așadar, prin acest proiect dorim să facilităm accesul elevilor și al tinerilor la o infrastructură sportivă existentă care necesită costuri minime pentru a putea deveni funcțională, promovând astfel idealul <<Minte sănătoasă în corp sănătos>>”, este motivația consilierului Bogdan Boca, unul dintre inițiatorii proiectului.

   

  Unitățile de învățământ care își vor deschide curțile pentru comunitate, sunt:

  1. Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttenbrunn” – str. Posada nr. 19
  2. Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” – str. Oituz nr. 108-114
  3. Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad -str. Hațeg nr. 3
  4. Școala Gimnazială ”Frații Neuman” – str. Grădinarilor nr. 1-15
  5. Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” – str. Poetului nr. 89/A
  6. Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” – str. Fulgerului nr. 2-4
  7. Școala Gimnazială ”Avram Iancu” – str. Vasile Conta nr.2B
  8. Colegiul Național ”Vasile Goldiș”

  – Corp A- Calea Victoriei nr. 1-3

  – Corp B – Str. Ștefan Augustin Doinaș nr. 33-37

  1. Școala Gimnazială ”Regina Maria”- str. Mioriței nr. 9/A
  2. Școala Gimnazială ”Caius Iacob” –str. Nucet nr. 3
  3. Școala Gimnazială ”Aron Cotruș” – str. Petru Rareș nr. 20
  4. Liceul cu Program Sportiv – str. Independenței nr. 3

  Accesul liber și gratuit în curțile și pe terenurile de sport din incinta unităților de învățământ se va realiza:

  • după orele de curs, în fiecare zi, de Luni până Vineri, până la ora 20ºº;
  • în zilele de Sâmbătă, Duminică și în perioada vacanțelor școlare, între orele 12ºº- 20ºº.

  Proiectul de hotărâre are în vedere securitatea și siguranța copiilor și tinerilor care vor utiliza terenurile de sport. Astfel,  paza obiectivelor va fi asigurată de personal de specialitate, dublat de sisteme de supraveghere video.

  Cei care vor folosi terenurile de sport ale școlilor în scop recreativ vor trebui să respecte un cod de conduită care  prevede păstrarea ordinii, liniştii şi curăţeniei, protejarea dotărilor care le sunt puse la dispoziţie şi suportarea contravalorii eventualelor distrugeri și interzice fumatul, consumul de droguri, băuturi sau substanţe etnobotanice.

  500 000 de lei vor fi alocați de municipalitatea arădeană în vederea  dotării terenurilor de sport și a asigurării pazei umane.

  Prin acordarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport aferente unităților din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Arad, în afara orelor de curs, se încurajează desfășurarea activităților sportive în aer liber, educația pentru sănătate și combaterea sedentarismului, întărirea spiritului civic al tinerilor arădeni prin intermediul jocurilor de echipă, precum și instituționalizarea unor noi spații de socializare comunitară în cartierele din municipiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.