vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Abu Dhabi Bernabeu și Qatar Camp Nou? Numele arenelor lui Real și Barcelona se vor vinde pe sute de milioane de euro

  de Special Arad | 22 septembrie 2014, 11:28 AM | Sport

  0

  Real Madrid este la un pas de a încheia cel mai spectaculos contract de sponsorizare din istoria sa. Și cel mai lucrativ. Sumele sunt amețitoare, scrie Marca: între 450 și 500 de milioane de euro pentru 20 de ani. Adică 25 de milioane de euro pe an, până în 2034, notează digisport.ro.

  Acordul prevede incorporarea numelui unui sponsor în denumirea oficială a stadionului Santiago Bernabeu. Arena va fi rebotezată în schimbul unor sume fabuloase. De ceva vreme se știa că Real Madrid lucrează la închirierea numelui arenei Santiago Bernabeu, iar doritorii nu au întârziat să apară. S-a vorbit de Coca Cola, de Microsoft și, mai nou, de fondul de investiții IPIC (International Petroleum Investment Company), deținut de membrii familiei regale din Abu Dhabi, capitala și al doilea oraș ca mărime din Emiratele Arabe Unite, după Dubai. De altfel, cel din urmă pare să fi avut câștig de cauză, scrie digisport.ro.

  Astfel, IPIC va dori să folosească acordul cu Real Madrid pentru a boteza arena madrilenă cu numele Abu Dhabi Santiago Bernabeu sau Abu Dhabi Bernabeu. Deși încă nu se știe forma finală, se cunoaște faptul că numele orașului Abu Dhabi va trona pe fațada principală a stadionului Santiago Bernabeu.

  Același lucru îl va face și Barcelona

  De ceva vreme, Real Madrid, la fel ca Barcelona, luau în calcul să folosească și această resursă financiară, urmând exemplul altor granzi europeni, precum Arsenal Londra, Manchester City sau Bayern Munchen. Închirierea numelui arenei aduce sume importante la bugetele marilor echipe, astfel încât și Barcelona se gândește serios să achieseze. Qatar Airways, sponsorul catalanilor, a făcut deja o ofertă în acest sens, urmând să achite 350 de milioane de euro pentru 30 de ani, în cazul în care oferta îi va fi acceptată. În acest caz, arena formației blaugrana se va numi Qatar Camp Nou, scrie digisport.ro.

  real 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.