Abel Apostol – doi ani de „elodizare” a cazului care încă dă coșmaruri arădenilor

  de Special Arad | 1 mai 2015, 8:30 AM | Recomandările editorilor | Special | Știri Arad

  0

  Se fac astăzi 2 ani de când Abel Apostol, „Văruțul” tuturor de la baza de tenis „Riviera”, a dispărut de parcă l-ar fi înghițit noaptea de 1 spre 2 mai, 2013…
  Abel nu a „plecat din peisaj” cum dispar oamenii când pleacă din peisaj… înmormântați într-un loc cert, la care apropiații lor se reculeg, se roagă, pun flori și plâng – și de aceea moartea, respectiv uciderea sa urmată de încimentare, incinerare, scufundare sau dezintegrare reprezintă un caz cu totul special, cutremurător în detaliile sale – cu atât mai mult cu cât sunt necunoscute… aceste detalii.
  Dacă autorul, Adrian Buleu, e demonstrat îndeosebi prin rezultatele științifice ale expertizei criminalistice asupra locurilor în care a purtat criminalul cadavrul (o certitudine pe care nu credem că o mai contestă sincer nici măcar soția sa, Alina) – ei bine, atât modul de operare cât și locul pe care i l-a ales cel care, cu siguranță, speră să iasă din pușcărie în maxim 10 ani, sunt învăluite într-un mister oribil, nedrept, întunecat.
  Să fie culpa oarecum comună a autorităților polițienești și judecătorești că nu au făcut eforturi mai mari în a căuta și găsi cadavrul lui Abel – mai cu seamă în locurile în care aparținătorii victimei suspicionează că s-ar afla – incluzând, în primul rând, subsolul casei de la marginea satului Sânpaul? Dacă da, să și-o asume așa cum ne asumăm și noi singura armă permisă unor jurnaliști: suspiciunea bazată pe informațiile care circulă.
  Păstrând o rezervă destul de greu de anihilat (precum coșmarurile date de acest eveniment multor contemporani) asupra profesionalismului celor ce s-au ocupat strict de crimă, „elodizând” cazul  –  sperăm, totodată că aceasta este ultima comemorare de acest fel… în absența vicimei.
  Ca Abel să se odihnească în pace barem „dincolo” – dacă aici nu a prea avut cum – în conformitate cu drepturile oricărui om fie el, sau cu atât mai mult cu cât, ucis.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.