joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A venit căldura… iar Malul Mureșului și-a intrat în drepturi: a redevenit „rampa de gunoi” pe timp de vară a arădenilor

  de Mihai Todoca | 16 aprilie 2018, 11:43 AM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Ne place să ne plimbăm în natură, dar nu știm (sau nu vrem) să și avem grijă de ea

  Vremea bună din weekend, am putea spune aproape de vară, i-a scos pe mulți arădeni din case, iar seara de duminică i-a prins pe mulți într-o plimbare pe malul Mureșului. O zonă destul de des aleasă pentru o plimbare datorită aerului mai puțin poluat decât cel pe care îl inhalează cetățenii care beau o cafea pe terasele de pe bulevardul Revoluției.

  Din nefericire, o problemă care este prezentă în fiecare an când temperatura crește, este aglomerarea coșurilor de gunoi ce devin neîncăpătoare pentru sticlele de apă, dozele de suc, meniurile de la McDonald’s și altele. Iar dacă nu mai este loc în coșul de gunoi, unii dintre arădeni nu mai au răbdare până găsesc altul, ci aruncă gunoaiele în preajma mormanului deja format. Nivelul de comoditate este foarte ridicat în această situație, nu de puține ori au fost cazurile când asemenea gesturi erau scuzate cu: „Eu sunt de vină că nu au ridicat gunoiul? Doar nu o să mă plimb cu mizeria asta după mine pe tot centrul până găsesc un coș gol”. Nu era necesar să fie gol, doar să mai aibă loc pentru încă o sticlă de suc.

  Astfel malul Mureșului ajunge în fiecare an să arate ca o mică șosea presărată cu gropi de gunoi.

  Pretenții de oraș european sunt, dar trebuie schimbată și mentalitatea cetățeanului, sau măcar adusă în actualitate. Trebuie să se ajungă o dată la un anumit nivel de educație care să ne pună pe același plan cu alte orașe europene, nu doar să arătăm cu degetul firma de curățenie că nu își face treaba. Faptul că nu s-a ridicat gunoiul (care e și asta, evident, o problemă) nu validează gestul de a arunca pe jos orice mizerie. Asta e! Atât putem, atât știm să facem.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.