Câtă nesimțire pe lumea asta! În timp ce unii mănâncă din gunoaie, alții aruncă ajutoarele de la UE lângă tomberoane

  de Raluca Medeleanu | 20 March 2021, 12:16 PM | Strada | Topic special

  6

  De mulți ani deja, Uniunea Europeană trimite pachete alimentare oamenilor sărmani din țările membre, prin intermediul „Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”. Chiar săptămâna aceasta au ajuns și la Arad astfel de pachete, a căror distribuire a fost coordonată local de Cantina Municipală Arad.

  Directoarea cantinei, Mariana Szucs, ne-a spus că aproximativ 450 de persoane care beneficiază de ajutor social clasic, „venit minim garantat”, primesc astfel de pachete.

  Din păcate, nu toată lumea a fost încântată însă de ajutorul primit, căci vineri ne-a fost dat să observăm în fața tomberoanelor de pe strada Sabin Drăgoi o imagine care ne-a dat sentimente mixte: indignare și întristare. Mai multe pachete de orez, făină și mălai zăceau pe jos, unele fiind chiar sparte, fiind parcă pedepsite că nu se ridică la „standardele” pe care persoana în cauză le-ar avea.

  Reținem din comunicatul emis de cei de la Cantina Municipală că „pachetele de produse POAD se ridică personal de către beneficiari, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire pentru produsele respective”. Astfel, ne punem întrebarea: ce poate fi în mintea cuiva care depune efortul să meargă personal până în parcul industrial UTA, la punctul de colectare, ca apoi să se răzgândească și să arunce la gunoi, în zona Calea Iuliu Maniu, toate pachetele? Nu cunoaște vecini mai sărmani, vreo familie pe undeva la care să le dea mai departe? E mai de bun augur să le arunce la gunoi? E adevărat, oamenii străzii se perindă adesea la tomberoane dar, dacă gândim puțin, aceste produse sunt de așa natură încât ele trebuie gătite. Vorbim de făină, de orez, mălai… deci nu de mâncare cu care s-ar putea hrăni rapid cineva care își duce veacul afară.

  163349125 1554124504784031 1351345999893051657 n

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ioan bine zici
   E de lucru nu gluma sa gătești ceva cu orezul, faina, mălaiul ..
   Mai bine stai degeaba și îți plângi de mila
   Posibil sa nu fi știut ce conține pachetul când l-a luat
   Probabil spera sa găsească niște cartușe de țigări și băutura
   Asta-i baza și apoi restul

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. listele de ajutor sunt nereale , pe ele figureaza doar responsabilii de voturi, oameni care aranjeaza voturile la alegeri, sefi de clan, batausi, comisii, etc …acestia au vile ( neinregistrate la impozit), au mercedesuri( neiregistrate in Romannia sau nu sunt pe numele lor) , nu lucreaza niciunul din familie ( cu forme), au doar rolul sa faca propaganda , sa duca oamenii la vot, sa-i convinga sa voteze ce vor ei.. se duc dupa ajutoare ca sa nu para ca au venituri si alte motive

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.