sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A ucis 18 persoane, a rănit alte 13, dar FBI nu-i dă de urme la mai bine de 24 de ore de la atac

  de - | 27 octombrie 2023, 8:43 AM | Internaţional

  1

  Robert Card, atacatorul din Lewiston, Maine, în nord-estul Statelor Unite, care a ucis 18 persoane şi a rănit cel puţin 13, după ce a deschis focul în două localuri, rămâne de negăsit, la 24 de ore de la incident. FBI a percheziţionat ultima adresă cunoscută a suspectului pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare pentru cel puţin 8 capete de acuzare, relatează CNN, citat de hotnews.ro.

  După ce echipele SWAT ale FBI au evacuat casa, anchetatorii au intrat în imobil pentru a executa mandatul de percheziţie, căutând obiecte precum computere, notiţe, arme şi orice dovezi care ar putea indica un plan în legătură cu atacul armat.

  Cel puţin cinci vehicule ale forţelor de ordine, inclusiv un vehicul blindat, au fost văzute la faţa locului.

  Un purtător de cuvânt al Departamentului de Siguranţă Publică din Maine a declarat pentru CNN că forţele de ordine „nu sunt sigure că Robert Card se află în această casă”, adăugând că oficialii „pur şi simplu fac diligenţele necesare”.

  Pe numele lui Card, în vârstă de 40 de ani, a fost emis un mandat de arestare pentru opt capete de acuzare pentru crimă şi este considerat înarmat şi periculos, a declarat Poliţia.

  Anchetatorii statali şi locali au făcut o percheziţie similară într-o altă locaţie, precum şi o percheziţie a maşinii lui Card.

  În Lisbon, anchetatorii au recuperat o armă joi, în timp ce percheziţionau o maşină abandonată, dar nu s-a stabilit dacă arma de foc a fost folosită în atacul armat de miercuri, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru CNN.

  Mai multe şcoli şi colegii din sudul statului Maine au anunţat că vor fi închise vineri, în timp ce continuă căutările pentru găsirea suspectului.

  Şcolile publice din Lewiston au anunţat că vor continua să fie închise vineri, deoarece ordinul de refugiu rămâne în vigoare pentru oraş.

  Departamentele şcolare din Auburn, Brunswick şi Lisbon vor fi, de asemenea, închise vineri. Şcolile din Auburn şi Brunswick au anunţat că intenţionează să reia cursurile luni, dar cu o întârziere de două ore a începerii zilei de şcoală.

  Central Maine Community College a anunțat, de asemenea, pe Facebook că va rămâne închis vineri.

  Biden cere din nou restricții pentru armele de foc

  Preşedintele american Joe Biden a cerut joi ca steagurile să fie coborâte în bernă pe clădirile federale din SUA. Această decizie a fost luată „în semn de respect faţă de victimele actelor de violenţă fără sens comise” la Lewiston. „Astăzi, în urma unei alte tragedii, îndemn parlamentarii republicani din Congres să-și îndeplinească datoria de a proteja poporul american. Colaborați cu noi pentru a adopta un proiect de lege care să interzică armele de asalt și încărcătoarele de mare capacitate, care să implementeze verificări universale ale antecedentelor, care să solicite depozitarea în siguranță a armelor și care să pună capăt imunității pentru producătorii de arme”, a spus Biden.

  Citește și:

  Atac armat sângeros în SUA! 22 de morți și peste 50 de răniți

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.