duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Atac armat sângeros în SUA! 22 de morți și peste 50 de răniți

  de - | 26 octombrie 2023, 8:25 AM | Internaţional

  0

  Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte 50-60 au fost rănite în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine din nord-estul Statelor Unite, suspectul aflându-se încă în libertate, potrivit mai multor mass-media americane şi autorităţi locale, informează AFP, conform Agerpres.

  Împuşcăturile au avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit CNN. Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat alb, înarmat cu o puşcă semi-automată.

  „Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, alesul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.

  Statele Unite plătesc un preţ foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Ţara are mai multe arme individuale decât oameni.

  Excluzând sinuciderile, mai mult de 15.000 de persoane au murit în urma unor violenţe cu arme de foc în această ţară de la începutul anului, potrivit Gun Violence Archive (GVA).

  Istoria recentă a Americii este marcată de crime în masă şi niciun loc din viaţa de zi cu zi nu pare sigur, de la locul de muncă la biserică, de la supermarket la discotecă, de la drumul public la transportul în comun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.