sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Mureșul nu se-ndură nici în a treia zi. Bărbații și copiii căzuți în apă sunt de negăsit

  de Ioana Costaș | 3 mai 2023, 3:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Este a treia zi de căutări pe râul Mureș și nici urmă de cei dispăruți, un tată, cei doi copii ai săi și un alt tânar de 29 de ani. Misiunea scafandrilor este aproape imposibilă. Și asta deoarece vizibilitatea este zero, iar malurile sunt pline de hățișuri periculoase.

  Șase scafandri și 28 de pompieri din județele Arad și Timiș au continuat astăzi căutările celor patru persoane înghițite de apele Mureșului. Tot mai multe voci spun că trupurile celor dispăruți vor ieși la suprafață atunci când apele Mureșului se vor încălzi.

  Misiunea de căutare este foarte grea. Condițiile sunt dificile din cauza vizibilității care este zero și din cauza curenților care sunt foarte puternici. Sub apă este imposibil să cauți atâta timp cât nu ai niște minime condiții în care să te poți desfășura. Dat fiind faptul că avem destule ore trecute de la momentul în care persoanele au dispărut, acum sperăm că printr-un noroc, cumva, vom reuși să le găsim, deoarece, din păcate, nu ne ajută tehnica pe care o folosim de obicei când ne scufundăm și căutăm persoane dispărute în apă”, a explicat Andrei Herman, scafandru în cadrul Formațiunii Salvo Timișoara.

  Primarul comunei Semlac, Letița Stoian, spune că apa este rece, iar curenții sunt foarte puternici, așa că, mai mult, sunt în așteptare: „Curenții sunt foarte puternici. Este imposibil, la ora actuală, să putem să intrăm sau să încercăm să facem niște acțiuni. Apa este rece. Am căutat și ieri, căutăm și astăzi… Din păcate suntem în așteptare”.

  ISU Arad a anunțat de dimineață că se continuă căutările cu patru autospeciale de serviciu, opt autospeciale de primă intervenție și comandă, 12 bărci și o ambulanță SAJ.

  Totodată, la fața locului s-au deplasat două mașini, două bărci, patru scafandri, doi conducători de ambarcațiuni și trei responsabili de logistică din cadrul Salvo Timișoara.

  De asemenea, în sprijinul lor intervin zilnic Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Periam și Nădlac.

  Reprezentanții ISU Arad au mai transmis că în funcție de disponibilitatea echipajului aeromedical SMURD Arad, acesta va deservi la misiunea de căutare.

  UPDATE

  ISU informează că de la ora 18:00 echipajele de scafandri s-au retras la bază.

  „7 voluntari din cadrul 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭‌𝐢𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭‌𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐜𝐨𝐧𝐚𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬‌𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐮𝐚‌𝐫𝐢𝐢 (𝐀𝐍𝐂𝐁𝐏) – 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬‌ au venit în sprijin în această seară, în Periam Port. 1 voluntar cu o 𝒂𝒆𝒓𝒐𝒏𝒂𝒗𝒂‌ 𝒖𝒍𝒕𝒓𝒂𝒖𝒔‌𝒐𝒂𝒓𝒂‌ a sprijinit misiunea pompierilor, survolând zona de căutare, până în apropierea graniței cu Ungaria. 2 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și ISU ARAD vor continua misiunea la suprafață pe tot parcursul nopții.

  Căutările vor fi reluate joi dimineață, cu forțe și mijloace din fiecare subunitate de intervenție, începând cu ora 08:30”, a transmis ISU Arad.

   

  Citește și: Dosarul uciderii din culpă, al barcagiului de pe Mureș, trimis la Galați

  Citește și: Tragedia de pe Mureș și efectul ei devastator. Tânăra care și-a pierdut copilul și-a pierdut și viitorul soț

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.