luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A sosit Ziua Z! DRAST Company SRL va finaliza lucrările la Stadionul Francisc Neuman

  de Lucian Dănilă | 19 februarie 2020, 2:51 PM | Sport | Topic special

  4

  Nu vom comenta prea multe la acest articol. Am primit un comunicat din partea Primăriei Arad prin care am fost informați că a fost atribuit contractul pentru finalizarea Stadionului Francisc Neuman.

  Iată mai jos comunicatul integral al Primăriei Arad:

  „A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman”. Urmează semnarea contractului.

  Primăria Municipiului Arad a atribuit cotractul de lucrări pentru obiectivul de investiție “Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări”.  S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal.  Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea  rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție,  instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edilitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

  În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării  Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalații termice, inclusiv echipamente și instalații de  ventilare si desfumare, inclusiv echipamente.

  Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2.

  “Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de specialitate din cadrul Primăriei a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre S.C. DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tot domnul Bibart si-a propus in august 2019 sa fie terminate lucrarile pe Bulevardul Dragalina in septembrie 2019. Ce a ramas din promisiunea domnului Bibart? Praf in ochii naivilor. E februarie 2020 si mai e mult pana se vor termina lucrarile de acolo. Ca sunt aproape 6 luni depasire intereseaza pe cineva?Chiar ne cred tampiti pe toti si isi permit sa faca absolut ce doresc.
   In conditiile astea de ce l-as crede pe domnul Bibart?

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.