duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A plouat doar cu aplauze în ultima seară Symphonic Experience, la concertele Laura Bretan, Răzvan Suma, Vlad Miriță, Iordache Basalic și Marcel Pavel | FOTO

  de Tomck@t | 22 august 2022, 1:09 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  „Se pare că cineva acolo sus ne iubește și ne-a ocrotit de ploaie în aceste trei seri magice”, spunea prezentatoarea festivalului Symphonic Experience, actrița Anca Țurcașiu. În special în ultima seară, cea de duminică, părea că ploaia va arunca un voal posomorât, umed și rece asupra stadionului și a scenei, pecetluind cumva amenințarea omniprezentă a unui eșec dureros pentru organizatori și tardivitatea speranței de viață lungă a unei experiențe atât de pretențioase pentru publicul meloman arădean. Însă toate rugăciunile au fost ascultate și, din toate punctele de vedere, în cele din urmă, încheierea primei ediții a festivalului a fost o seară pe cinste, la standarde înalte, la nivelul așteptărilor.

  Cea mai așteptată artistă a serii de duminică a fost tânăra cântăreață de operă româno-americană Laura Bretan, artista care a uimit publicul la emisiunile „America’s Got Talent”, „Românii au talent” și la concursul „Eurovision 2019”, iar la doar 20 de ani se poate mândri deja cu dueturi cu Andre Rieu, Ethan Bortnick, Matteo Bocelli (fiul lui Andrea Bocelli), Steven Tyler (solistul vocal al formației Aerosmith), Paul Anka, Toto Cotugno, Ricchi e Poveri, Michael Bolton, Carly Rae Jepsen, Il Volo și The Tenors.

  Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad a avut deosebita onoare de a acompania, sub bagheta celebrului dirijor Daniel Jinga, atât pe cântăreața Laura Bretan, cât și pe cei trei cântăreți extrem de apreciați la Arad, de asemenea, capete de afiș ale serii de duminică, și anume Vlad Miriță, Iordache Basalic (solist al Operei Naţionale Bucureşti) și Marcel Pavel.

  Nu în ultimul rând, ba chiar înaintea celor patru artiști, cel care a încântat auditoriul Symphonic Experience a fost violoncelistul Răzvan Suma.

  Ultima seară a festivalului Symphonic Experience a fost încă o dovadă că, totuși, se poate, ștacheta culturală poate fi ridicată la Arad, în ciuda tuturor semnelor rele, începând cu cele meteorologice și trecând peste îndoielile unora privind locația inedită, până la vocile sceptice conform cărora Aradul nu e pregătit – sau potrivit – pentru un astfel de festival select.

  Nu știm dacă „muzica va schimba lumea”, așa cum sugerează sloganul festivalului, cert e, în schimb, că deși într-un număr mai mic față de cât sperau organizatorii, există public la Arad pentru un astfel de eveniment și există speranțe pentru o a doua ediție, la anul. Poate chiar cu mai multe raze de soare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.