A murit un tânăr artist… Plămânii lui au fost distruși de Covid în doar câteva zile

  de Special Arad | 30 octombrie 2020, 8:37 AM | Naţional

  0

  Artistul Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, în vârstă de 37 de ani, din Iași, s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, starea acestuia agravându-se în ciuda tratamentului primit.

  Medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași spun că, atunci când a fost internat, plămânii îi erau afectați în proporție de 75%, iar în doar câteva zile afectarea pulmonară a ajuns la 95%.

  Bărbatul a fost depistat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, inițial fiind internat la un spital suport-COVID din Iași, la Spitalul Căi Ferate. După câteva zile, timp în care starea sa se agravase, a fost transferat în secția ATI de la Spitalul de Neurochirurgie.

  Atunci când a fost transferat starea sa era una destul de gravă, dar timp de cinci zile a fost conștient, însă pentru că plămânii săi erau tot mai afectați a avut nevoie de intubare, starea lui degradându-se constant.

  Medicii subliniază faptul că, deși tinerii sunt pacienți aparent sănătoși, pot avea probleme de sănătate ascunse care duc la o evoluție fulminantă a bolii. La începutul pandemiei, în perioada martie-aprilie la unitatea medicală ieșeană au ajuns tineri de 20 și de 27 de ani care au murit.

  Sursa: presshub.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.