sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  A murit după ce a fost mușcată de un țânțar într-o vacanță în România! S-a infectat cu virusul West Nile

  de - | 16 septembrie 2023, 4:16 PM | Regional

  0

  O femeie din Bihor a murit la 62 de ani după ce a fost mușcată de un țânțar în timp ce își petrecea vacanța în România, în județele Mureș și Harghita. Ea s-a infectat cu virusul West Nile și a decedat în urmă cu câteva zile la Spitalul Judeţean din Oradea.

  Informația a fost făcută publică de Institutul Național de Sănătate Publică și confirmată BIHOREANULUI de DSP Bihor.

  „Este vorba despre o femeie de 62 de ani. Aceasta a fost internată iniţial la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea. Evoluţia sa fiind favorabilă, a fost apoi mutată pe secţie, unde din păcate a decedat, în 8 septembrie. Pacienta avea şi alte boli asociate”, a detaliat vineri, pentru BIHOREANUL, dr. Călin Sonea, medic şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

  Acesta a mai precizat şi că, în prezent, în județ nu există alte cazuri de infectare cu virusul West Nile.

  A fost în vacanță în Mureș și Harghita

  Din câte se pare, pacienta decedată ar fi luat virusul după ce ar fi fost înţepată de un ţânţar infectat în timpul unei vacanţe petrecute în urmă cu câteva săptămâni în judeţele Mureş şi Harghita.

  Pentru a se feri de virusul West Nile, populaţia este sfătuită să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea acestora în casa (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

  Primele simptome ale infecţiei sunt febra, greaţa şi durerile musculare, debutul fiind asemănător virozelor. În circa 80% din cazuri nu există niciun simptom de boală.

  Citește și:

  Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile este internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.