marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update A murit Mircea Ștefea, terapeut ANATECOR, inspector DSP și medaliat cu „Meritul Sanitar”

  de Special Arad | 6 martie 2023, 12:08 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Terapeutul ANATECOR, inspector de la Serviciul Control în Sănătate Publică Arad, Mircea Ștefea, a murit în acest weekend. Avea 68 de ani.

  Mircea Ștefea a fost un profesionist apreciat, primind în 2004 chiar medaliaMeritul Sanitar – clasa a II-a, acordată de Președintele României. De origine din Gurahonț, Mircea Ștefea a absolvit în 1974 Liceul de Cultură Generală Gurahonț, la secția reală, urmând apoi studiile la Școala de Specializare Postliceală Sanitară din Oradea, județul Bihor, pe care a absolvit-o în 1976.

  În 2008, a absolvit și studiile superioare, la Facultatea de Sociologie – Psihologie București, iar ulterior s-a specializat cu două masterate, unul pe Managementul Organizațional și al Resurselor Umane (2009) și unul pe Managementul Calității produselor alimentare (2009).

  Din 1991, a devenit inspector superior la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad – Serviciul Control în Sănătate Publică. În paralel, din 2000 a devenit lector la Școala de Terapii Complementare ANATECOR Arad, iar din 2003 terapeut practicant tot la ANATECOR Arad.

  Vestea decesului său a întristat foarte multe persoane care au lăsat sute de mesaje de condoleanțe pe profilul de Facebook a lui Mircea Ștefea.

  „Drum lin spre ceruri, Om minunat, coleg neprețuit și prieten bun! Dumnezeu să te ridice în lumina Lui, să te ierte și să te mântuiască suflet bun!”, a o doamnă psiholog din Deva.

  „Doamne, ce-i viața! Mircea trăia viața alături de puterea sfântă, mereu căuta să transmită tuturora voia lui Dumnezeu prin liniște, echilibru și har, toate acestea duc unei vieți adevărate. Sincere condoleanțe familiei…”, a transmis I.J. din Arad.

  Mircea Ștefea, despre ființele umane

  În cartea „Reflexologie” (nu singura publicată sub semnătura sa), Mircea Ștefea spunea: „Ne aflăm în pragul unei schimbări majore de paradigmă care va cuprinde toate științele de la fizică până la medicină și biologie. Această schimbare implică o tranziție dinspre modelul newtonian, mecanicist către paradigma einsteiniana, care prevede existența unui univers asemănător unui câmp energetic interconectat și extreme de complex.

  Ființele umane reprezintă un complex format din minte, trup și spirit, care se află într-un continuu echilibru dinamic cu dimensiunile energetice superioare ale realității. Aceste energii superioare înzestrează vehiculul fizic cu caracteristicile vieții și ale expresiei creative.

  Sănătatea nu se cumpără, ea se menține. In acest scop, se apelează la factorii de sănătate, cunoscuți, din cele mai vechi timpuri: alimentație, exercițiu fizic, aer – respirație conștientizată; apă, soare, odihnă, igienă și gândire pozitivă. La toate acestea se adaugă reflexologia cu componentele ei de bază, reflexodiagnosticul și reflexoterapia, care merită cu adevărat să rețină atenția tuturor celor care doresc să-și conserve sau să-și îmbunătățească sănătatea”.

  Update

  Înmormântarea va avea loc marți, 7 martie, de la ora 14:00, la capela mortuară din cimitirul cel nou din Vladimirescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.