miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A murit „Domnița Ralu” din seria „Haiducii”

  de - | 27 martie 2018, 11:31 AM | Naţional

  0

  Actriţa Aimée Iacobescu, apreciată mai ales pentru rolul Domniţei Ralu din seria „Haiducii“, a murit la vârsta de 71 de ani. Artista ar fi suferit de cancer. Născută la Unguriu, judeţul Buzău, Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008.

  A absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (IATC), azi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenţi Octavian Cotescu şi Laurenţiu Azimioară. Fiică a unui farmacist, colonel de armată, a intrat la Actorie deja din primul „foc”, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru „fete”.

  La repartiţie însă au venit cu avocatul şi au cerut un loc în Bucureşti, ca „şefi de promoţie”, deşi „nu erau”…, şi aşa au trebuit sa fie primiţi de prima scenă a ţării, de Teatrul Naţional, unde Aimée a jucat 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu. A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu.

  sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.